Falket ik

Hallå, jag vill meddela att Bergen BK har fått en inbjudan av Lazio anhängaren Fredrik Lindgren till deras fotbollscup Falket IK cup samt en välgörenhetsmatch mot dem. Efter ett snack med ett annat Lazio fan, Osman så kommer vi tacka ja till välgörenhetsmatchen som vi hoppas äger rum mellan 20-25 maj då Palani ryktas vara hemma.

Vi har dock inte bestämt hur vi ska göra med cupen. Beach tuneringen är samma dag och det är en titel vi ska ro hem i sommar så vi kommer antingen tacka nej till Falket Ik cup eller så kommer vi skicka b-laget dit. Tre guld i sommar måste väl ändå ses som en bra sommar?



#62

Scoutning österut

Bergen BK jagar spelare som aldrig förr. Winka, DC, storebror Hasslow, sorken, Joakim Johansson osv. Alla dessa spelare är duktiga och professionella spelare som skulle passa in i Bergens spelartrupp.

Just nu är ledningen mest intresserade av små och tekniska spelare, därav orsaken till all uppståndelse kring tekniske Winka. Denna Winka är en spelartyp som Bergen försökt få fram på många, många år. Men misslyckats. Sådana spelare växer inte på träd om man säger så.

I och med att delar av Bergens ledning ska på den kinesiska nyårsfesten, hoppas man kunna knyta kontakt med några agenter från östasien.

- Vi vet av egna experimentella forskningar att östasiater har det spelsinne och teknik, som är mest lik Winkas, säger presidenten Palani.

Kung fu

Mer info om detta kommer senare.
#19


Köpeslag?

I alla år som klubben existerat så har vi även haft ett juniorlag vilka många (GOE) tvivlat på, och näst intill alla i a-lags truppen har gått genom juniorlaget så. Det är många som gnällt (GOE) över att Bergen är ett köpeslag men vi är helt enkel en förnämlig plantskola som fått fram stjärnor som Anders Cheung, Jerker Bäckström, Samuel Pont Laisfeldt, Bi och William Grenholm som alla fått sin idrotts utbildning i BBK:s ungdomsakademi. Den sistnämnda gjorde som bekant sin första riktiga säsong i a-laget  säsongen 08 och spelade stundtals väldigt moget men bristen på rutin från seniorspel visade sig ibland. "Wile" har dock startat sin andra a-lagssäsong på ett förnämligt sätt efter sin stordag vid pingisborden.


Nu snackas det väldigt mycket om flera andra juniorer som är påväg upp till a-laget. Då tänker jag framförallt på Adam Larsson som med sin storhet och tyngd borde vara redo. Han har liksom de flesta BBK:are ett fantastiskt bollsinne och en spelförståelse av högsta klass.

En annan junior som det pratats väldigt lite om är Petter Johansson som påminner väldigt mycket om Cheung och William i spelstilen kan också tänkas vara ett alternativ för truppen. Petter är som sagt en egen produkt och besitter ett stort Bergen hjärta, idag uttryckte han sig såhär: "Det skulle vara en ära för mig att få dra på sig den gula matchtröjan". Han skulle också börja scouta spelare till damlaget och det är spelare med sådan inställning som president Palani söker och blir en stjärna a lá Cheung. Dessutom finns en spelare som Viktor "jättebabyn" Holmström i juniorlaget med flera andra talanger.

Genom åren har vi såklart också värvat spelare som "Big John" Edström, Alle Lindgren och någon till, men det är efter bra scouting som vi funnit dessa spelare som precis passar in i vår spelfilosfi. Många har gnällt (FL i dundercupen) (GOE hela tiden) men GOE är inte så mycket bättre. De har det senaste året värvat spelare utifrån mer än vad vi har gjort och ändå får vi ta skiten, men inte klagar vi. Vi spelar inte för att få vänner utan vi ska vinna!!

Så klagomålen bör kanske inte sluta men minskas eftersom vi är en unik klubb som satsar på talangerna och ger dem chansen.


#62

Bergen bk + ifk anderstorp = sant

I dagarna blev det officieltt att dessa två klubbar inleder ett samarbete. Både j.lindh ( de flesta sporter) och omid zhoobin som är med i bergens basketboll trupp har skrivit på 1+1 års kontraktmed ifk a-torp när det gäller seriespel i fotboll. DJ zhoo som förövrigt gjorde en spektakulär debut förra helgen och fixade 3 poäng till a-torp efter att på sitt karakteristiska sätt "filmat" till sig en straffspark, där han sedan försökte göra en zlatan och sno straffen av laget ordinarie straffläggare som dock misslyckades till publikens förtjusning.
 En spelare som redan förra året gjorde det som alla borde gjort för längesen, och kliva ut på anderstorp ip är bergen bk legenden O.Palani.  Nu hoppas även a-torps invånare att den lille kinesen siu yeung cheung gör comeback i de blåvita, killen som innehar de flesta ungdomsrekord i Anderstorp. Ska bli intressant att följa båda dessa lag i sommar nu när de  ovannämda finns på planen för de ger alltid en anledning att betala entrébiljetten.




# 97

Winka

Det surras väldigt mycket runt IFK Jyrgens Fredrik Winka Fjällström just nu. BBK har som sagt tidigare anmält ett intresse för spelaren men IFK Jyrgen har sagt att spelaren inte är till salu, men vi kan hoppas än!

Under kvällen så stötte jag och Winka på varandra och började såklart prata om såvida övergången kommer bli av eller inte.

- IFK Jyrgen är en väldigt speciell klubb för mig eftersom det är min moderklubb. Man kan säga att det är mer än bara en förening utan en religion också säger Winka om IFK Jyrgen.

- Men visst lockar det att byta klubb då jag kört fast lite med Lycksele gänget men det ska till mycket pengar och en klubb som är villig att satsa förklarar han i andetaget efter.


- Bergen leds ju av president Palani som har mängder av olje pengar från Kurdistan så du kommer ju få en rätt stor sign on bonus med BBK.

- Oj, det låter ju kanon säger Fjällström med ett stort leende. Det lät ju defenitivt lockande så vi kanske får ta oss en middag någon dag och diskutera framtid avslutar Winka innan måleri jobbet kallar.

Så det som annars var en mörk dag blev väldigt ljus för BBK!


Börjar bli tjock!

Har idag börjat med min försäsongsträning, som innehöll lite sit-ups och armhävningar. Har även bestämt mig för att börja löpa en gång i veckan. Ska vara i mitt livs form när matchandet kommer igång.

Fystränaren hoppas också att alla andra i Bergen tar hand om sina fina (och håriga) kroppar.

 
En man som vet hur man håller igång sin unga kropp. Se och lär!

#19


Silly season

Hallå, bloggen kan äntligen meddela att man fått tag på president Palani angående alla rykten som går just nu om spelare som är på väg in. Jag och Osman tog oss en liten pratstund tidigare i afton där han kom med många intressanta nyheter.


Om det nystartade damlaget säger Palani såhär:

- Det är väldigt kul att vi har lyckats få dessa tre damer till föreningen och startat ett damlag. De är tre väldigt intressanta spelare som har det där lilla extra som vi söker i BBK, nämligen utseendet.

- Vill du säga någonting om tjejerna?

- Ja det kan jag definitivt göra. Om vi börjar med Vickan så ligger hennes styrker i det defensiva spelet,
stenhård i närkampsspelet och tar alltid laget före jaget.
Det är tänkt att hon ska spela som defensiv innermittfältare och agera städgumma.

- Maria är en av klubbens största och billigaste värvningar som gjorts.
Hon kanske inte kommer att bidra så mycket på plan,
men på Lagefesterna är hon klubbens klart lysande stjärna.

- Ida Lu då? Många som inte vet mycket om henne. Många anser det vara en panik värvning, vad säger du om det?

- Både jag personligen och sportchefen Backström satt och scoutade Ida på väldigt nära håll på Sunnanå cupen och jag måste säga att vi blev mäkta imponerade av de vi såg.
Trots sin ringa ålder så spelar hon med en oerhörd pondus och är alltid säkerheten själv.
Blivande mittbacks stjärna som måste omhändertas med omsorg så vi är helt övertygade om att hon kommer att lyckas i klubben. 

- Så mycket mer har jag inte att säga om damerna nu men vi jobbar på ett antal spelare just nu säger Palani med glimten i ögat.

- Om vi går över till herrlaget då. Det har varit mycket rykten på senaste tiden men väldigt lite konkreta saker, är allt som det ska i herrlaget?

- Ja vi har allt under kontroll! Jag kan bara säga att vi har några namn som vi jobbar med, och det borde inte dröja så länge till innan vi har skrivit kontrakt med en av dem.

- Johan Hasslow är ett namn som nämnts, har ni kontaktat honom?

- Det stämmer, vi har haft kontakt med Johan Hasslow. Vi är dock inte intresserade av hans tjänster som spelare utan som ledare. Det är tänkt att han ska leda damlaget.
 

- Alexandar "sorken" Sorgic då?

- De är inte första gången sorkens namn dukt upp på mitt skrivbord, Men att han ska vara klar för BBK dementerar jag skarpt. Vi har kontakt med han, men någon kontrakt har han inte signerat. Men som sagt är vi alltid intresserade av spelare som drömmer om att spela för BBK och vi ser gärna Sorgic i BBK tröja i framtiden säger Palani bestämt.

- David rundblad ingår inte i BBK:s framtids planer vill jag bara säga. Rundblad har ingen karaktär och därför kommer han aldrig att få äran att representera BBK. Han må ha ett grym CV, men de är inte de viktigaste för oss. Det väsentliga är det som spelaren vill uppnå med klubben.

- Enligt många källos är Daniel "DC" Christoffersson klar för er, är några papper påskrivna?

- Haha driver du med mig eller!? Han har inga egenskaper som vi saknar, för rutin har vi massor av.
Vi har spelare som bäckström, Andersson och Edström som är rutinerade som få.
Hade jag varit DC så skulle jag ha lagt skorna på hyllan för länge sen...
Han är inte direkt femton om vi säger så. Vi vill satsa på unga talangar som Adam Larsson som kommer plockas upp från juniorlaget säger en smått förbannad Palani.

 

#62

Oxens år

I helgen firades det kinesiska nyåret på många ställen runt om i världen. Från råttans år har det nu blivit oxens. Delar av Bergens trupp kommer också att fira det nya året i Stockholm, enligt Facebook. Vilket ledningen i Bergen är glada över. Nyårsfirandet arrangeras av Young Swedish Chinese Association.



Gott nytt år önskar Bergen BK!

Winka

Lite silly season nytt från dagen som varit.

Bergen BK har nu kontaktat Lycksele klubben IFK jyrgen om två av deras spelare för nästkommande säsong. Det handlar om Fredrik Winka Fjällström som BBK:s scouter dreglade över under Sunnanåcupen samt David Rundblad som bor på Anderstorp vilket genast gör honom intressant. Som sagt så pågår förhandlingar mellan klubbarna, mer kan vi inte säga i dagsläget och vi har inga kommentarer från spelarna själva ännu.

Båda spelarna har varit uttagna till olika landslag, Rundblad i Sveriges juniorlandslag i ishockey och Winka (bilden) i samernas fotbollslandslag vilket givetvis är stort då alla i vår förening inte har ett eget land (osman).


Underskatta inte vattnets värde

Strosar omkring på skolan. Somnar i böckerna. Tuggar maten mycket långsamt. Tävlar på toan. Allt är som det ska. Idag skulle jag spela Hamlet inför en stor publikskara och jag levde upp till förväntningarna med råge. Jag hörde t o m det viskas "du store tid" av fanatikerna på rad 1. I den gånga helgen lirade vi lite poker och jag drog hem storkosingen (det hör inte att vanligheterna). Vi såg också lite hockey på k-gården, ytterst bra stämning, även då det kan komma lite "JÄVLA DOMMARJÄVEL" ifrån rad 2 som inte verkar ha några besinningar. 
Taket lyfte i kvarters...

En glad nyhet även för Bergen BK är att jag lyckades fixa en blå kappa kaptens-bindels (Olov är huvudmisstänkt) för olaglig smuggling.
Ser ut någonting i stil med..


Snart ska jag göra en intervju med Bergens Samuel Pont-Laisfeldt, som kommer att ingå i ett skolarbete. Intervjun kanske kommer att läggas ut på bloggen lite senare. Det krävs minst ett vg för att den ska publiceras. Skulle även vara i behov av att komma i kontakt med klubbens sportchef Osman Palani, gällande storhetsvansinne på skolan, problemet kan dock vara att jag inte är berädd att betala utgående tele-räkningar.En bild från sunnanåcupen, Fällmans skotteknik...

 

Skrivkramp

Hallå kära läsare, det var väldigt längesedan någon skrev ett inlägg hät och såklart så ber vi om ursäkt för det. kan inte säga vad det beror på men alla måste ta sitt ansvar nu och börja skriva.

Om det hänt något nytt senasteveckan? Nja ingenting officiellt, bara rykten. En spelare som tydligen ryktas vara påväg till Bergen BK är Johan "storebror" Hasslow och varifrån det ryktet kommer ifrån har jag ingen susning om. Vi ska ta oss en närmare granskning om detta. "Storebror" är en ganska duktig spelare med bra ledaregenkaper.

En annan spelare som varit i kontakt med BBK är Alexandar Sorgic som ursprungligen är från balkan. Vid ett antal tillfällen har han kontaktan ledningen och bett om kontrakt och provspel och är villig att göra allt för att få vara med, vilket klubbledarna kan tycka vara en bra inställning.

Vi vill också meddela att bloggen inte bara läs av Skellefteåbor utan har även nått Umeå. Det är Daniel "DC" Cristoffersson som sagt att han följer bloggen dagligen och frågat mycket om vad för klubb Bergen är. Han sa också att han var väldigt intresserad av att få dra på sig den gula tröjan, men förstod ganska tidigt att man behöver en viss anknytning till Anderstopr eller president Palani så han avslutade samtalet med att säga "Jag har ju ändå en syster som bor på Anderstorp så" och gick iväg med ett stort leende.

Ska dock nämnas att "DC" är mycket gammal, ålder är oklart men inte omöjligt att han är äldre än Osman rent av. Men ett som är säkert är han att nog skulle kunna vara farsa till alla i klubben.


#62

Samarbete med IFK A-torp

Mest troligt så kommer det att utvecklas ett samarbete mellan Bergen BK och div. 6 laget IFK Anderstorp, då det uppges att lagets fixstjärna Jerker Bäckström ska skriva på ett kontrakt med IFK Anderstorp inom den närmaste tiden. IFK Anderstorp, som är Bäckströms moderklubb, har alltid haft talanger i sin klubb.

För min egen del är det fortfarande oklart var jag ska spela. Självklart så är IFK Anderstorp ett mycket intressant lag och med Jerker i laget så ökar chanserna att även jag kritar på.

A-torp

#19


Damklubb

Bergen BK är väldigt glada att kunna meddela att man kommer att starta ett damlag också så fort man fått ihop ett slagkraftig lag. Just nu har vi tre kontrakterade fruntimmer och dessa tre är Victoria Lindqvist, Maria Östlund och Ida Lundmark. De två förstnämnda är 89or och Ida är en ung lovande 92a.

Bloggen har förgävets sökt president Palani utan något svar för att få några kommentarer om de senaste nyförvärven. Vi ska fortsätta få tag i honom för lite spelarpresentationer och tankar om damlaget.

Vi kan dock säga att dessa tre spelarna passar perfekt in i klubbens filosofi både utseendemässigt och hur de spelar på planen och då tänker jag framförallt på "vickan". Slår man upp ordet gris i en ordbok kommer det upp en bild på henne.

Bloggen har tagit sig ett litet snack med Victoria om hennes känslor att representera BBK.

- Det känns fantastisk bra att få vara med om detta. Har alltid drömt om att få spela i Bergen efter sett dem i dundercupen. Har även hört rykten om att det är otroliga lagfester där ett och annat kan hända och det vill man inte missa;) säger "vickan" fnittrandes.

- Hur känns det att din gamla klasskamrat Maria Östlund också skrivit på för BBK? Många anser ju att hon blir stjärnan i laget, något som oroar dig?

- Hahahaha nej nej nej, verkligen inte. Om vi säger så här så vet jag att jag är bättre än Maria både på och utanför planen. D.v.s. att jag är en bättre fotbollsspelare och mycket snyggare än henne så jag är inte orolig. Hon har mycket att lära av mig hur man spelar fotboll men kanske framförallt hur man klär sig påpekar en mycket självsäker Lindqvist.

-Så du säger själv att du är stjärnan? Då vill du såklart ha vissa förmåner?

- Självklart!! Sjuan är min och jag är toppforward. Jag är dessutom väldigt intresserad av kaptensbindeln och har redan utnämnt mig själv till festansvarig. Jag och den tidigare ansvarige kommer styra upp grymma lagfester avslutar Victoria innan hon går in på vero moda då nya kläder ska inhandlas.

Vi på bloggen tackar för pratstunden och kommer att skriva när Palani kommenterat nyförvärven. Tack






#62







GTH

Nu väntar lite guitarr hero:)

old school pieces

Ojojoj vad roligt jag har det, sitter hemma hos bror min och kollar in gamla poker bilder som togs för 4,5 år sedan. Man kan lugnt säga att alla förändrats ganska mycket och vissa lite mindre. Hade tänkt lägga upp några gamla fina bilder på några från BBK.

            


           
 

            


           


Den mest klassiska bilden av dem alla är när Jerker åkte ut en tunering och gick och la sig med bästa vännen daffy the dog.
Vilka minnen som kommer upp när man ser dessa bilder och vilken look alla hade. Underbart!!
.
.
.
.
.
.
.

Daffan och Jerker myser.
.

Bergen scoutar

Först Palani till Eskilstuna, sedan jag till Uppsala. Allt tyder på att Bergen storsatsar mot eliten. Pengarna är inget problem i klubben då man har den så kallade lådan. Man tänker längre fram i tiden, då storstjärnorna börjar bli avdankade och måste lägga av proffskarriärerna. Det måste komma spelare under ifrån fort!

Bergen är en välkänd planteringskola av unga talanger. Detta år så har man plockat upp William Grenholm som sist gjorde en strålande pingismatch mot GOE. Vi i ledningen hoppas att han fortsätter i samma stil och utvecklas som alla andra talanger i klubben. Adam Larsson är en annan ung talang som troligtvis också blir uppflyttad från juniorlaget till A-laget inom kort.

Jag ska försöka boka in en träff med upptagne presidenten Palani. Vi behöver diskutera om hur vi ska få anno 2009 till Bergens år.

Efter tre timmars resande känner jag mig lite tröttkörd (jet-lag).



#19


Wang

Tjena, vet att det varit ganska dåligt med skrivandet senaste tiden på bloggen så känner att jag måste skriva något nu. För klubbens del så ser det ut som att Joakim Johansson och Alexander Lindgren kommer att signa på inom den närmsta tiden för Bergen och det hoppas vi. Anders Cheung har äen lämnat Skellefteå nu för fortsatta studier i Uppsala, vi hoppas att han sköter sin träning där och styr tjejen på marks and brands vilket jag tror han har stor chans till:)

Själv har jag hängt hos Tavve hela dagen idag och nyligen varit hos Göran för att gå igenom några övningar till morgondagens träning. Är man kapten så är man. Då får man vara med och planera träningar och laguppställningar som jag gjort mycket genom åren, har Hasslow gjort det? Nej!! Vill bara påpeka att jag petade honom som kapten när jag kom till hans klubb Sunnanå för kanske fem år sen:)

PS. AIK bör skita i mcdonell nästa år och rikta in sig på kris beech i HV 71, satan så bra och SKÖN spelstil killen har.


Erik Lundgren gästbloggar

Tjenare..  Erik Lundgren här. 

Sitter just nu hemma hos hasslow nu och chillar med fotbollsgrabbarna. Vi har sett lite tv och spelar FIFA-turnering på xbox 360. 

Trevligt att komma hem till GOE:s högkvarter och dricka lite skumpa.

Tyvärr så förlorade jag och Bi våran första match när vi mötte Samuel Pont Laisfeldt och åkte ut direkt.. men ärligt talat så är inte Xbox min starka sida. Jag har aldrig gillat den konsolen förstår mig inte på knapparna. Föredrar Playstation 3 skarpt! 

Men vi har kul i alla fall och det är huvudsaken. Förhoppningsvis får jag möjlighet till revansch på hemmaplan i en framtida NHL-turnering på PS3:) 

För övrigt vill jag säga att jag tycker det är grymt kul att Bergen BK och GOE satsar stenhårt den här säsongen. Ser fram emot att se tuffa kamper lagen emellan i alla möjliga sporter.. och framförallt ska det bli spännande att se GOE Invitational Cup den 11:e Juli. 

Eftersom jag varit på Norran i flera månader ska jag göra allt för att denna verksamhet får större uppmärksamhet i media. Det är viktigt för både BBK:s och GOE:s status.

Sist men inte minst så måste jag säga att jag som reporter är neutral. Tar varken parti för nått av lagen. 

Därför hoppas jag på att även kunna komma med ett yttrande på GOE:s hemsida för att jämna ut det lite grand! 

skabb

 



Alexander Lindgren

God dag! Sitter här hemma och ser att det är 20 grader minus utomhus så då finns det ju inte så mycket positivt just nu kan man tro. Men icket! Alexander Lindgren som enligt GOE har skrivit på för dem har idag meddelat Bergens ledning att han endast fått ett kontraktsförslag från dem och inte signat något kontrakt än. Nu har även vi i Bergen BK givit honom ett erbjudande och berättat om våra framtidsplaner och vi hoppas nu att han skriver på för ännu ett år. Det är en kille vi vill ha trots att han har lite invandrar blod i sig:)



#62

Bergen BK-Många kulturer, olika arv, ETT öde

Bergen BK är av många sett som ett köpeslag med lite hjärta och själ. Det dyker upp nya ansikten vid varje arrangemang som vid varje tillfälle levererar till det yttersta. Jag skulle vilja slå håll på denna myt en gång för alla. Vikingar,vitryssar,gulingar,araber, jättebebisar. Alla som ställer upp för Bergen BK gör det med hela sin övertygelse. Kom till Anderstorp och se detta fenomen. Det finns afrikaner som spelar hockey med en träpinnepinne utan blad ständigt med Bergens Bk budskap vilandes över dem. Det finns araber som spelar fotboll med en gammal påse dadlar för att känna att det finns en mening och att de skall få chansen att slå tillbaka. Alla dessa vet att någon gång kan de vara deras lycka att få representera Bergen BK när uppror mot de högre männen.
Bergen BK är  innebörden av vilja och hjärta. Bergen BK kommer att resa sig och krossa feodalismen en gång för alla.


Bergen BK   "I begynnelsen var vi alla folket av bergen"



#97

Bloggare och damförening?

Tjena!

Vad jag har förstått så går det ett rykte på stan där flera människor har anmält ett intresse för att få vara delaktig i denna blogg. Som ni kanske vet så är vi tre, fyra personer som skriver i bloggen och då har väl många tänkt att "jamen då kan ju jag också vara med" men så funkar det inte!! Man ska ha en anknytning till Bergen BK, alltså man ska representera klubbens färger och känna stolthet och kärlek till klubben!!

Idag efter vår gemensamma lunch på tatung som förövrigt var fantastisk god och trevlig så gick vi en tur på stan. Jag hittade mig en fin skjorta som jag köpte, cheung en jacka och Marcus ett diskställ:O Det var dock inte det anmärkningsvärda för dagen utan det var när vi träffade två damer vid namn Maria Östlund och Viktoria Lindkvist. De kom fram till oss och fullständigt hyllade denna blogg, (vilket kanske inte var så oväntat), och frågade om de fick vara med och skriva. Enkelt så förklarade vi hur situationen var att man måste representera klubben för att få skriva och de bara gick ner på sina knän direkt och började be om att få vara med, men vi sa nej direkt.

Tårarna föll ner och de frågade en gång till och vi fick såklart dåligt samvete och sa att vi skulle ta ett snack med presidenten och vilken glädje kvinnorna visade då:) Det är alltså inte helt möjligt att vi snart har tjejer med i denna förening. För att bli en ännu större klubb så bör man ha ett damlag också men vi får se hur det blir med den saken. Skulle det startas så skriver vi det i bloggen och har tryouts:)



Maria och vickan


#62

Åker man för mycket ?

Onsdag. Läget på fronten är lugnt. Skolan tar inte kol på en så att säga. På SPID programmet förväntas det att man ska bli proffs, för att man får inte mycket till utbildning, okej jag vet jag ska inte klaga... Känner att jag börjar snart nå matchvikt. Antaligen för att det har blivit en eller två gemensamma. Som tidigare sett på bloggen så har Hasslow sågats  i stort sett i varenda inlägg, så jag tänkte fortsätta på en inslagna vägen. Jag håller med i tidigare inlägg om att han är lat och att han inte kan sköta en förening, GOE är ju ett fint exempel. Måste också berömma han för sin fina skäggväxt och kunskaper i köket. Facebook är en fin upptäck, jag fick nys om sajten av den gamla vise mannen Osman som har lärt mig en del genom åren. Börjar ju närmar mig 100 vänner så fuck off Knutsen... Det här var mitt första inlägg, men absolut inte det sista
                                
"Nöjd över att det finns så många valmöjligheter i SPSK" 

NR: 33

Kvällsrapport

Hallå, jag måste be om ursäkt för det inte kom någon kvällsrapport igår. Det var en mycket besviken Pont Laisfeldt som kom hem från träningen på kvällen efter att ha förlorat mot "tvåan" på jojo testet med sitt Robertsfors. Det hände förövrigt inte så mycket igår heller förutom en gemensam lunch och drygt en timmes siesta på dagen:)

Idag har det inte hänt så mycket mer heller. Gemensam lunch hos Cheung och åkande efter maten. Blev även två glassar hos han, en daim och en magnum. Mycket gott! Ikväll har jag haft fysträning och det gick väl okej, kände mig tung:) Nu väntar nog sängen och en chipspåse, är extremt sugen på chips så då är det bara att trycka..... Men måste kanske spara magsäcken för den gemensamma på tatung imorgon då även Marcus Andersson ska delta, var länge sen vi deltog på en gemensam tillsammans så det ser jag fram emot:) Har även ett och annat att tänka på nu så kan komma att bli sent för mig. Godnatt!



Marcus Andersson

Joakim Johansson

Joakim Johansson som till vardags spelar i GOE är på väg att signa för Bergen BK. Han har en fotbollsuppfostran och skiduppfostran i Lycklsele if där han t.ex. spelade med Fredrik Winka Fjällström som är en önskespelare för BBK.

- "Jocke" är verkligen en spelare som passar in i Bergens lagbygge. Det är en stor och trevlig person både på och utanför planen. Han spelar med ett stort hjärta och "grisar" matchen lång. Han är även en stor ledare men det har vi många av. Jag har också hört att "jocke" vantrivs i GOE och vi tar emot honom med öppna armar säger sportchefen Jerker Bäckström.

Bloggen har även lyckats nå Joakim som igår kom hem från en vistelse i Thailand med en annan Bergare, Alexander LIndgren som vi ska slå oss ner med och diskutera kontrakt med inom kort. Så här säger Joakim

- Bergen BK är en storklubb med stora ambitioner och det är ju en sådan klubb man alltid drömt om att få reprsentera som liten. NI har även en väldigt intressant trupp med en bra mix av gammalt och ungt och alla håller en väldigt hög nivå så det sporrar ju en lite också. I GOE har jag varit självskriven från start och jag känner att jag stannat i utvecklingen där.

- Rykten har nått Bergen att du vantrivs i GOE, stämmer det?

- Vantrivs och vantrivs. GOE är en väldigt speciell förening där allting ska kresta kring Jacob Hasslow. Han har fått ett större namn än vad han egentligen förtjänar och det gillar jag inte så mycket. Det är mycket p.g.a honom som stämningen inte är på topp konstaterar Johansson.

- Dessutom verkar ju Bergen ha en fantastisk stämning i laget där ni är som en ända stor familj under "pappa" Palani och det är ju någonting man vill vara med om såklart.

- Men jag kan inte säga någonting mer just nu om hur tänket går inför nästa säsong men skulle Winka skriva på så ligger inte BBK sämre till iaf avslutar jocke innan spelarfrun Hilda vill ha honom för sig själv.


Inblick i spelartruppen

Imorgon så kommer förhoppningsvis spelartruppen för säsongen 09, i samband med gemensam lunch på hökvägen 1. Laget var riktigt brett anno 2008, detta år vill vi krydda laget med lite utländskt påbrå.

Mat

Pont, Cheung och William befinner sig hemma hos Jacob Hasslow och styr en gemensam. På dagens meny är det den utsökta maträtten kött a lá baksi som är huvudrätten. En ny indegriens finns med och det är lite matlagningsvin som är nyheten, blev en succé till vår korvstroganoff häromdagen och blir det nog nu också:)

Kvällsrapport

Hallå!
Dagen började med att jag åt en stadig frukost som innehöll gröt och mackor vid 9-tiden. Klockan 10 kom coach Samir och hämtade mig för vidare färd mot Umeå där en match mot Sandåkern väntade. Efter en timmer spel så var matchen spelad där vi (Robertsfors) vann en målrik tillställning med 7-5. Tyvär gjorde jag bara ett mål som kunde ha varit fyra efter två kanonräddningar av deras målvakt och en lobb som gick ribba, stolpe ut. Men målen kommer:)

Dock var matchens höjdpunkt då jag delade ut en perfekt open-ice tackling, eller ska man kanske säga open-grass då en Sandåker spelare passade och skulle gå på vägg men sprang rakt in i Väggen Pont som naturligtvis såg sin chans att dela ut en tjuvsmäll. Killen utgick därefter och Pont gick därifrån med ett litet flin på läpparna.

Sen åkte jag lite och for därefter till Fredrik med bror min. Vi hade det väldigt trevligt och tilltugget för kvällen blev mycket oväntat vitlöks-baguetter som smakade mumma. Nu har jag dock sett ett sömnpiller till film så nu väntar en god natts sömn och gym imorgon bitti och en gemensam hemma hos Hasslow. Det blir att köra på hårt nu!!!!

Jag vill också passa på att gratulera "Sudden" till sitt första mål för Vancouver inatt.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/nhl/article4159630.ab



Mvh Samuel Pont Laisfeldt

Fredrik Lindqvist

Bergen BK:s? spelare Fredrik Lindqvist har i helgen visat en hysterisk målform när han hängde hela fyra baljor i sin innebandy match med sitt Kågedalen. Dock ska det ju nämnas att det är oklart var denne tunge forwarden spelar nästa säsong. Vi i Bergen räknar med att han spelar i den gula tröjan efter att ha köpt honom från GOE men dessa påstår nu att han tillhör dem. En tredje klubb har även kommit in i bilden och gett Lindqvist ett kontraktsförslag som han funderar över och han vill inte kommentera detta så mycket, men bloggen fick sig en liten pratstund med Fredrik tidigare ikväll.

- Det är ju tre klubbar det står mellan var jag ska spela nästa år. Jag har mycket att fundera över men just nu har jag ju en liten bild över var jag ska spela säger Fredrik.

- Är bergen första alternativet i dagsläget?

- Inga kommentarer!!

- Men visst lockar det mer att få spela med storspelare som Cheung, John Edström men kanske framföralt Osman Palani som härförare i kommande tuneringar istället för spelare som Lagerkvist men särskilt Jacob Hasslow som är varken en bra bollsparkare eller kapten. Men som sagt så har jag inte bestämt mig än men BBK är en klubb som satsar hårt och det känns svårt att tacka nej till den satsningen som de gör.

- Då får jag tacka för pratstunden Fredrik!

- Tack själv.



Sen vill samtliga spelare och ledare i Bergen BK:s förening önska Fredrik 10 bra veckor i Thailand med spelarfrun Emma Burström.

Pont Laisfeldt nätade!

Alldeles nyss spelade Robertsfors en träningsmatch mot Sandåkern i Umeå. Naturligtvis så fanns Bergen BK:s Samuel Pont Laisfeldt med i Robbans spelartrupp. Under denna timmeslånga match så hann professor Pont Laisfeldt göra ett mål och passa fram till ett annat. Kan även nämnas att han gjorde en fin open ice och hade bud på fler mål, men hade inte riktigt den rätta skärpan (som vanligt) .


Matchens resultat är oklart..

/ Anders Cheung


Rykten

Det har nyligen spridits ett rykte som nått ända fram till Bergen BK:s ledning. Ryktet säger att Erik Andersson (som igår kom tvåa i FIFA-turneringen) ska ha fått ett saftigt kontraktsförslag muntligt från GOE. Lönen som kontraktet erbjuder är fortfarande oklart, men detta sades igår kväll av Staffan Bergman (GM i GOE) till Andersson.

  - Kommer du till GOE, så blir du ekonomiskt oberoende. 

Smickrande erbjudande från GOE:s sida. Detta är inget som Bergen är oroliga för.

  - Vi vet var vi har Erik och Erik vet var han har oss. Vi har dagliga kontakter med våra spelare, så detta är inget problem, konstaterar presidenten Osman Palani.
Vilar efter ett gympass.

Kvällsrapport

Godkväll kära läsare! Denna dag har varit väldigt händelserik för mig, kapten Pont. Jag började med att åka med cheung och jerker hemma hos den sistnämnde där vi bestämde oss för att starta denna blogg som vi räknar med att bli en succé. Kvällen har innehållit en väldigt aktiv scouting på facebook där jag och Grenholm försöker att skaffa oss ett kontaktnät i Norge som även nått Uruguay nu:)

Under scoutingen så spelades även en FIFA tunering som Pont tog hem lätt mot en annan BBK:are, Erik Andersson efter förlängning med sitt Kroatien. Ska även nämnas att GOE:iterna Jacob Hasslow och Staffan Bergman hade stora problem och åkte direkt,,skönt att sätta dit dom:D Sen har de även gått ut med en rejäl sågning av denna blogg men det tar vi bara med ett hånfullt skratt, de är bara avundsjuka på storklubben Bergen BK.

Inom kort kommer jag och presidenten Osman Palani gå ut med en spelartrupp och vad vi söker på transfermarknaden för att förstärka laget ytterligare. Mer info kommer! Jag kan säga att det kommer vara små spelarpresentationer iaf.
Nu är det godnatt och vi höres imorgon kära läsare.

Mvh Samuel Pont Laisfeldt


Erik Andersson som tyvär inte kunde medverka i pingisen.




Pingis

I det tidigare inlägget så nämnde vi att BBK ganska enkelt vann mot lillebror GOE i Pingis med siffrorna 15-10 där vårt pingisess Olof Ringkvist fick göra debut i den gula matchtröjan och gjorde det näst intill felfritt. Däremot så spelade lagets förstarankade spelare Anders Cheung långt under sin förmåga men vi lyckades ändå vinna relativt enkelt för att lagets unga orutinerade spelare William Grenholm visade upp ett storspel och vann fyra av sina matcher, däribland mot GOEs "stjärna" Jacob Hasslow i första matchen. STORT!!

Spelarna som deltog och deras facit:

Olof ringkvist
4 segrar - 1 förlust




William Grenholm
4-1



Jerker Bäckström
3-2



Samuel Pont Laisfeldt
3-2



Anders Cheung( Tyvär ingen bild med matchtröja)
2-3



Utöver singelmatcherna så spelades två dbbelmatcher som publiken tyckte var väldigt underhållande. I den första dubbelmatchen så var det Ringkvist och Cheung som spelade och som de gjorde det. GOEs Bergman och Hasslow hade inte en chans.

Till den andra matchen ställde BBK upp med det fruktade dubbelparet J.Lindh och Pont Laisfeldt och de gick planenligt fram till en 2-0 ledning och 3-0 ledning i tredje setet. Alla räknade med seger, likaså spelarna och GOEs par med Lagerkvist och Lindgren vände och vann! Slarvigt av Pont Lindh.


Ringkvist (inlånad matchtröja)                           J. Lindh
Cheung                                                                     Pont 
                                
                                 

Välkommen

Bergen BK hälsar fansen och alla andra till BBK:s nya blogg. Här kommer ni att kunna följa Bergens väg mot skyarna som alldeles nyss krossade GOE  i pingis på deras hemmaplan.

För er alla som inte vet det så är det Osman Palani (bilden) som är president för klubben efter att ha köpt upp den klassiska föreningen Benjamin banan som hade stora ekonomiska svårigheter när han kom in med oljepengar.
.Spänner musklerna

RSS 2.0