BBK upphaussade i media

Efter Bergen BKs andra raka NLBS-seger kan man läsa flera artiklar om Bergens framfart i turneringen och det finns även ett par filmklipp ute på nätet där BBK fått oerhört mycket mediatid. Det syns på spelarna i laget att man är mediatränade, framför allt William Grenholm och Osman Palani i megafonen.nu. Måste säga att jag är mycket stolt över att tillhöra en förening som Bergen BK som verkar lyckas med allt som man ställer upp i, guld NLBS 2009 och 2010, guld invitational 2008.

Bergen BK är en förening som är på allas läppar, överallt snackas det om BBK. Just nu är det bara 2 dagar tills invitational drar igång. Som vanligt är förväntningarna stora på BBK men med det laget man ställer upp med så kan det inte bli annat än vinst, dock är pressen störst på värdlaget GOE som tippat vinst mot Bergen i finalen.

BBKs spelschema i invitational:
09:30 Samba Street Elit - Bergen BK
12:30 Bergen BK - Brännans Brunkers
14:30 Bergen BK - Grönområdet Elit
15:00 Segr gr. A - 2:a gr. B
15:30 Segr gr. B - 2:a gr. A
16:30 Final

En gemensam snart?

NLBS 2010

Återigen stod Bergen BK som segrare när NLBS skulle avgöras på Bovikens sandstrand. Detta var andra året i följd som BBK vann vilket är en stor bedrift. Det är en sak att vinna ett år men att försvara titeln är en annan sak och det ska till en storklubb som BBK för att klara sådana bedrifter.

Inför tuneringen så tippades BBK endast som trea, varför förstår ingen insatt i föreningen men det spekuleras vilt om att det var storstjärnan Anders Cheung avsaknad som låg bakom det. Det ena namnet efter andra namnet nämndes som Cheungs ersättare, bl.a Robertsfors ik:s Fredrik Winka som enligt den lokala tidningen Norra Västerbotten var klar för klubben. Även namnkunniga spelare som Fredrik Lindgren, Johan Logardt och Jimmy Antonsson sas vara nära klubben men BBK hade ersättaren klar direkt efter Cheungs besked. Junior spelaren Petter Johansson har länge knackat på porten till a-laget och fick nu välförtjänst sin chans och som han tog den...

- Alla rykten var bara ett spel för gallerian och Petter var ett givet val. Han har utbildats i Bergens ungdomsakademi och därför kan han spelsystemet och filosofin som Bergen går efter. I akademin så utbildar vi även vinnare och Petter visade gång på gång hjärtat för klubben då han stod för gedigna arbetsinsatser och gjorde några viktiga mål. Vi är mycket nöjda över Petters insats.

Fredag:
14.00 så gick Bergen in i tuneringen mot Russian roulette, ett ungt lag som inte blev något av en mumsbit. Bergen körde nämligen över "ryssarna" med hela 11-4 vilket också var i underkant. Vackra mål blandades med fantastiska målgester. Vi fick se Ponts klassiska matador och en afrikansk dans likt Papa Bouba Diop i vm 2002 av Palani och Pont.

Målskyttar:
William 3
Pont 3
Osman 2
Olov 2
Petter 1

I den andra matchen så spelade Bergen mot de bureå influerade Betway United och även där tog BBK en komfortabel seger med 7-4. Utmärkande för den matchen var att skyttekungen från förra året kom igång och likaså Leo Englund

Målskyttar:
Olov Bergkvist 4
Osman 2
Leo 1

Klassiska murbräckorna stod på andra sidan planen när sista gruppspelsmatchen avgjorde kl 18.30. Det var ett BBK som ställde in skorna??!! Därför tog man enligt planerna en poäng som vi kommit överens om. Resultatet blev 4-4. Folk tyckte det var mycket märkligt att BBK tappade 3-1, men det var bara en uppgjord match som hindrade BBK från att kamma hem alla matcher i Gruppen. Adam Larsson gjorde debut i a-lagsdressen med bravur. Första bollkontakten nickade han i ribban och hade bud på några mål till.

Målskyttar:
Olov 1
Leo 1
Osman 1
Pont 1

Efter första dagen så hade Bergen BK vunnit gruppen med sju poäng och en målskillnad på 22-12. Det var med blandade känslor som spelarna lämnade Boviken. Man var ganska nöjd med ett ha producerat så mycket mål men försvarsspelet stämde inte till hundra procent. Men alla i laget visste att ju viktigare matcher det blir desto bättre spelar LAGET Bergen BK så det var inga oroliga killar som gick.

Skytteligan efter dag 1:
Olov 7
Osman 5
Pont 4
William 3
Leo 2
Petter 1

Lördag
Första matchen under dagen var kvartsfinalen mot rivalerna Boviken Buccaners som hade tappat lite spelare efter förra årets tunering där Bergen slog dem i kvartsfinal. Historien skulle visa sig vara stark då Bergen vann en rätt så grinig match med 3-2. I händelsernas centrum stod kapten Palani som fått Buccaners spelarna ur balans och deras frustration visade sig efter Bergens 3-2 mål då Anton Lundstedt puttar Osman och käftar. Bergen vann den mentala kampen och även matchen i sig med 3-2 och var klara för semifinal.

Målskyttar:
Pont 1
Olov 1
Leo 1

I semifinaln väntade något oväntat Hajar i vattnet som något oväntat slog ut förra årets finalister Tigers. Matchen blev väldigt underhållande och jämn där båda kunnat segrat. Hajarna ledde med 3-2 med endast några få minuter kvar då ynglingen Petter "Müller" Johansson klav fram och kvitterade och därefter avgjorde Leo Englund. Glädjen var stor bland spelarna, ledare och fans och BBK hade klarat av att gå till en final igen. Spelarna visade prov på en oerhörd moral och visade stort hjärta då de aldrig gav upp utan jobbade som inget annat lag gjorde under tuneringen.

Målskyttar:
Olov 2
Leo 1
Petter 1

Finalen
Skellefteå Beach FF(bra fantasi) var de som skulle besegras. Ett lag ihopplockat av spelare från Skellefteå FF var det som stod mellann Bergen och segern. Matchen var ganska tillknäppt då BBK inte lät SBFF komma någonstans med sin solida defensiv och tog dessutom ledningen genom William Grenholm som därefter gjorde årets målgest. Han drog av sig matchtröjan och bar en t-shirt där det stod skrivet "Uppvuxen på A-torp". Bergen slappnade av lite efter målet och lät motståndarna komma in i matchen och kvittera. Matchen stod och vägde då BBK återigen visade prov på hjärtat och moralen och kunde avgöra med både 2-1 och ett 3-1 mål genom Leo och Olov och glädjen visste inga gränser efter slutsignalen. Spelarna firade tillsammans och tog segerbild. Därefter var det segerintervjuer där samtliga inblandade hyllade laget, moralen och viljan att vinna tillsammans och man blir alldeles rörd när man hör att alla är inne på samma spår.

Skytteliga:
Olov 11
Leo 5
Pont 5
Osman 5
Wille 4
Petter 2

Härnäst väntar Goes cup där vi ska segra och därefter vila och försäsong för Palani, Pont och Cheung. De övriga spelarna fortsätter spela i sina klubblag men kommer aldrig glömma var deras hjärtan hör hemma.
Bergen BK "I begynnelsen var vi alla folket av bergen"


Förra årets segrare


Årets segrare


Samuel Pont Laisfeldt #62


Börjar hetta i fötterna

Ca någon vecka kvar till de stora veckorna drar igång för Bergen BK. De här veckorna har laget tränat för i ungefär ett års tid. Den långa försäsong som drar igång redan en vecka efter GOE-invi, innehåller mycket psykiskt och ny-rationellt tänkade under första halvåret. Efter jul blir det mer fysisk träning, vi går t ex på is 13:e januari varje år, lirar basket 1:a april och fotbollen hänger med under hela tiden för alla som lirar i BBK. Så jag måste säga att formen känns väldigt bra i laget. 

Om exakt 6 dagar(?) drar NLBS igång årets viktigaste turnering för BBK, laget är väldigt laddat och jag tror bara att vi kommer att växa med favoritskapet, det finnas många stenhårda karaktärer som skulle kunna hugga av ett ben för BBK och för A-torp. Det tror jag kan blir ett vinnande koncept i årets beach-cup. 

GOE-Invitional (eller hur dom nu stavar) är turneringen som ligger i skymundan av den stora NLBS, förra årets misslyckande ska inte upprepas iår, vi måste ha underskattat i princip alla lag som vi mötte för på pappret så hade vi det bästa laget, iår känns det som att laget har blivit ännu starkare (på pappret iaf). Som jag anser det så ska det inte bli något problem att gå hem GOE. Även viktigt med lagfest efteråt, hade nog blivit problem på banketten om palani hade varit där, pga stor käft. Nu laddar vi BBK...

När är nästa gemensamma?    

#33

RSS 2.0