Ola Andersson

I lördags spelade Anders Cheung med VP i Allianscupen där laget till slut hamnade på en överraskande 4:e plats av 16 lag. Ett bra resultat med tanke på hur det gick i gruppspelet där VP inte spelade särskilt bra. En rolig grej var att Ola Andersson var på plats och kollade in turneringen.


silly season

Det har länge ryktas om att Samuel Pont ska tillbaka till moderklubben IFK-Anderstorp och ikväll kommer han finnas på plats och träna med klubben. Andra rykten säger att han ska gå till Skellefteå FF men vara en del av kanske hela Sunnanåcupens bästa fyra med Anders Cheung, Osman Palani och Jerker Lindh.

Ett annat rykte som gått på stan är att målvakten Johannes Norberg ska gå till A-torp. Nu har dock ett bakslag kommit då Norberg slitit av en sena vid ljumsken sliits av så nu är det lång rehablitering för honom.


Allianscupen

Ikväll kommer jag att befinna mig i diöshallen ( snarlik tältet) för årets allianscup som är en komplicerad five-a-side turnering med två gruppspel och sedan ett slutspel. Cupen började i måndags och finalen är på lördag tror jag. Vi får se hur det går, jag har absolut ingen aning om hur de andra lagen är. Men det bästa laget är från div3. Jag återkommer med mer info sen.


Försäsong

Som alla vet så vankas det snart en stortunering i Skellefteå, nämligen Sunnanåcupen. IFK-Anderstorp ska enligt rykten delta och många BBK spelare kommer delta då. Många av spelarna satsar hårt inför cupen, vissa andra (Osman) tar den på liv och död och kommer sätta igång hårdträningen nu inför tuneringen. Cheung kör fotboll en gång i veckan, Jerker med A-torp och Osman i Eskilstuna. Pont som även han ryktas ska spela med IFK ska börja köra spinning varje dag nu så det ser onekligen bra ut för den kommande förstafyran??


Ledningen nöjda med träffen

Veckan som varit kan sammanfattas som en väldigt viktig vecka för Bergen BK, där planeringen inför anno 2010 sattes igång och massa andra viktiga detaljer diskuterades. Bland annat så har spelartruppen varit uppe på tapeten ett antal gånger vilket inte är helt spikat ännu. Nyförvärv kan vara på ingång.

Annars så har det varit mycket strosande både i Sthlm och Uppsala. Mycket trevligt att träffa Jerker Bäckström också som såg ut att vara i en god harmoni. Niklas Westerlund och Edwin Hernandez kryddade till stämningen i Uppsala.

Nästa träff är om ca en månad.

Övrigt: William Grenholm har uppkörning imorgon och kan bli en av få som har körkort i Bergen. Vi önskar honom lycka till! Mer om det imorgon.


Bättre uppdatering

Från och med idag kommer det att bli bättre uppdatering på denna blogg. Det kommer att bli minst ett inlägg per dag.

Häng med i Bergens blogg, för nu kommer det hända saker här!

Handboll

Som alla vet så är det tuffa tider för handbollen i Skellefteå men Bergen Bk har tidigare lovat Skellefteå kommun att göra något åt saken för ungdomarna och nu är satsningen påbörjad!

President Palani och handbollsansvariga Samuel Pont var under onsdagen i sporthallen i Eskilstuna för att beskåda reprisen från förra årets sm-final mellan GUIF och Alingsås. Matchen var bra och efteråt så fick killarna prata med tränaren i Alingsås, Världsstjärna Johan "kocken" Pettersson och lagspelaren Glenn Andersson. "kocken" och Glenn skall fungera som mentorer och hjälpredor för Pont-Palani och man hoppas att de ska komma ner 4 ggr/år för att utveckla ungdomarna på Anderstorp och Skellefteå i sin handbollsutveckling.

BBK har visioner att nå den svenska eliten i Handboll och ta sig ut i Europa.


Möte med Cheung, Palani och Pont

Ledningen träffas just nu i metropolen Uppsala för att scouta spelare som kan vara med i beach 2010. Ersättare kan behövas då både Grenholm och Bergkvist är på väg från klubben av olika anledningar. Grenholm har uttryckt sig att han vill ha mer förtroende och mer speltid vilket inte ledningen gillar, Bergkvist funderar på att spela med moderklubben.

Vi var och träffade tre potentiella nyförvärv på en bar i centrala Uppsala igårkväll. Ledningen går inte ut med vilka namn som behandlas. Mötet gick bra och det finns stora förhoppningar att någon kommer skriva på inom den närmsta tiden.

Nästa evenemang med BBK-spelare kommer att vara Sunnanåcupen, där IFK Anderstorp kommer domineras av BBK spelare i truppen. Blir ett härligt test för att se hur de står sig mot övriga skellefte fotbollen än en gång.

President Palani uttrycker sig såhär:
"Det är tre intressanta spelare som passar perfekt in i Bergens lagbygge. Det är spelartyper som vi letar efter med gedigna personligheter så det är inte omöjligt att det kan bli en affär"


RSS 2.0