Big John

Född: 1988
Familj: En pappa, en mamma, en syrra
Position: Mittfältare
Moderklubb: Egen produkt
Sysselsättning: Jobbar som montär på BROKKAB
Favorit dryck: Öl
Favorit lag (förutom SSK): Liverpool
Motto:  
Favorit musik: Allt
Bästa film: Gladiator
Fritidsintressen: Fotboll, hockey
Bästa egenskaper: Bra vinnare
Säsonger i klubben: 2:a
Sämsta egenskaper: Dålig förlorare
Bästa plats jag vet: Hemma
Min dröm: Att bli rik
3 saker som jag tar med mig till en öde Ö: Alkohol, mat och vattenpipan så jag kan göra...
Lagets Clown: John Eriksson
Lagets Snyggaste: Norberg
Lagets Soffpotatis: Jerker
Lagets Snällaste: Samme
Favoritmat: Majskolvar
Övrigt: 3 saker som jag tar med mig till en öde ö forts:... röksignaler.



I detta fjortonde avsnitt av Veckans Intervju får ni läsa om den 19-årige mittfältaren John Edström.

Vad har du för personliga målsätttningar den här säsongen? - Oj vilken svår fråga...eh jag måste nog säga att ha så roligt som möjligt och få spela så mycket som möjligt, samt att utveckla min vänster, men de två sistnämnda går väl sådär:P

Det är bara du och John Eriksson kvar i föreningen från Sunnanås riktigt framgångsrika juniorlag 2004, då ni bland annat vann Juniorallsvenskan, DM och spelade SM-slutspel mot Brommapojkarna. Förvånad över att det bara är ni två från den tiden som fortfarande är aktiva i klubben, med tanke på alla de talanger som fanns där? - Jo faktiskt, vi hade ett väldigt bra lag med mycket talang, och det är tråkigt att så många la skorna på hyllan eller söker lyckan på annat håll.

Vilket är ditt bästa respektive sämsta fotbollsminne hitills i karriären, motivera? - Mitt bästa måste vara då jag fick spela min första a-lagsmatch, det var då Krister Lundgren var tränare och det kändes stort. Mitt sämsta måste vara när jag bröt min knäskål för andra gången. Jag hade varit skadad i cirka 3,5 månader, sedan när jag drog upp det igen så var det operation och borta i ytterligare 7 månader, så det var inget bra minne.

Hur tycker du att laget har presterat så här långt i år, vad har varit bra/mindre bra? - Det som har varit bra är att vi har spelat väldigt rolig fotboll med bra fart och passningsspel. Mindre bra är att är att vi har förlorat många matcher där vi egentligen ska vinna, men vi har inte lyckats få in bollen.

Vilken placering tror du SSK-Herrarna hamnar på i årets Division III, och varför just där i tabellen? - Oj då.. ehh.. jag hade tippat i mitten för säsongen och det tror jag att vi fixar.

Du jobbar som montör på företaget Brokkab i stan. Hur trivs du där, vilka är dina främsta arbetsuppgifter? - Jo jag trivs med att jobba där, jag bygger ihop rivmaskinerna.

Vad har du annars gjort i sommar förutom att träna, har du sommarjobbat, rest bort eller gjort något annat särskilt? - Jag har jobbat en hel del, men jag har även hunnit med att vara utomlans och även byggt en uteplats i stugan.

Du har ju spelat hockey i Clemensnäs på vintrarna och kombinerat det med fotbollen i SSK de senaste åren. Vilken av sporterna satsar du egentligen mest på? - Ja nu är det fotbollen. Det valet gjorde jag då jag slutade spela för AIK.

Nämn det land som du allra mest skulle vilja besöka i världen, och varför? - Hawaii, jag skulle verkligen vilja lära mig att surfa.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? - Att det vore fredag!


Erik Andersson

Född: 1989
Familj: Pappa, mamma, syster och bror
Position: Mittfältare
Moderklubb: Drängsmarks IF
Sysselsättning: Studerande
Favorit dryck: Portello
Favorit lag (förutom SSK): Drängsmark och Barcelona
Motto: "Man ska alltid sikta på att va bra"
Favorit musik: Bob Dylan, The Hives, slagsmålsklubben osv
Bästa film: Stjärnornas Krig
Fritidsintressen: Ta det lungt och mysa med vänner och flickvännen
Bästa egenskaper: Speluppfattningen och passningsspelet
Säsonger i klubben: 2:a
Sämsta egenskaper: Mitt starka målskytte och luftrummet
Bästa plats jag vet: Jaktgatan
Min dröm: Bli en Rockstar
3 saker som jag tar med mig till en öde Ö: Har man gått Friluftsliv C klarar man sig med.....
Lagets Clown: Jonte
Lagets Snyggaste: Leo
Lagets Soffpotatis: Jerker
Lagets Snällaste: Klas
Favoritmat: Mammas mat
Övrigt: 3 saker som jag tar med mig till en öde ö: Fortsättning:... ett glatt humör.



I det femte avsnittet så är det en av förra årets utropstecken i Sunnanå som träder fram och svarar på några frågor till hemsidan. Den 18-årige mittfältaren Erik Andersson.

Vad har du för personliga målsättningar den här säsongen? - Att ha roligt och utvecklas, bli bättre på allt.

Du var ju på gång till Skellefteå FF ett tag tidigare i vinter och tränade med dem regelbundet under ett par månader. Hur tycker du att träningarna och upplägget där skiljer sig från hur det är i SSK? - De största skillnaderna mellan Sunnanå och FF är tempot. Man märker att de spelar i en högre division, där det också är ett hårdare spel. Det var mycket lärorikt och bra att jag fick chansen att träna med dem, och det var nyttigt för min utveckling.

Många av spelarna i laget hävdar du är otroligt lik Milan-spelaren Kaká i din spelstil. Ligger det någon sanning i det eller har du någon annan uppfattning? - Haha jag har fått höra det några gånger, och det är såklart smickrande. Han är en grym spelare och dessutom snygg, men jag vill ju hellre vara lik den gamle Denilson.

Förra veckan blev det klart att Henrik Larsson återigen gjort en sensationell comeback i svenska landslaget inför EM i Juni. Vad tror du om "Henkes" respektive Sveriges chanser nere i Schweiz och Österrike? - Henke tror jag som alltid kommer att göra en bra turnering, men jag tror att Sverige kommer att få det tufft. De har hamnat i en svår grupp men man vet aldrig, de har klarat sig ur dödens grupp tidigare.

Vilken placering tror du att SSK hamnar på i årets Division III, motivering? -
Jag tror att vi hamnar någonstans i mitten. Tror att vi kan få det tufft att hänga med i toppen, men får vi allt att stämma så har vi ett riktigt bra spel.

Om ett par veckor tar du studenten och gymnasietiden blir därmed ett avslutat kapitel. Vad har du för planer till hösten, plugga vidare på någon högskola eller ta ett sabbatsår och göra något annat än studier? - Till hösten så blir det att vila från skolan. Ska troligtvis jobba med att gräva bredband ett tag, och sen ska jag försöka hitta något annat jobb. Nästa år kanske det blir att plugga igen, men inget är bestämt. Är riktigt less på skolan just nu.

Du fyller 19 i September och kanske börjar planera att flytta hemifrån och skaffa egen bostad inom de närmsta åren. Var tänker du bo då, lutar det åt att bo kvar ute i "bushen", flytta in till centrala Skellefteå eller rent av leva på annan ort? -
Jag vet inte än vart jag kommer att bo, det beror på skola och jobb. Så vi får se hur länge jag stannar i Drängs.

Bergen BK är ett ihopsatt lag på skolan blandat med elever från olika klasser som deltagit i olika skolidrottsturneringar som Dundercupen och en fotbollscup, där bland annat du varit med. Vad tycker du om eran insats detta läsår? - I Dundercupen spelade jag med min klass och där blev det fiasko. Men jag spelade med Bergen i fotbollscupen och då visade vad vi kan. Det var en härlig seger, som också var välförtjänt. Professor Pont Laisfeldt har varit en härlig ledare både på och utanför planen. Hans insatser på Naturkunskapen måste också lyftas fram.

Nämn det land som du allra mest skulle vilja besöka i världen, och varför just det landet? - Jag skulle verkligen vilja besöka Nya Zeeland. Verkar vara ett riktigt vackert land, med mycket att uppleva. Skulle vara dröm att vandra omkring på stranden med långt hår och en surfingbräda under armen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? - En seger i helgen såklart och att mitt knä blir 100%.


Anders cheung

Hittat bra intervjuer och presentationer från förra året med några Bergen spelare som kommer läggas upp.

Först ut Anders Cheung

Född: 1989
Familj: Mamma, pappa och lillasyster Cecilia
Position: Back
Moderklubb: IFK Anderstorp
Sysselsättning: Studerar, Violin
Favorit dryck: Grönt té och ett glas rött
Favorit lag (förutom SSK): Har inget
Motto: "Känn inte efter för mycket"
Favorit musik: Klassiskt
Bästa film: Rush Hour 3
Fritidsintressen: Fotboll, Violin, TV, vänner, familj
Bästa egenskaper: Intelligent, tekniken och passningsspelet
Säsonger i klubben: 2:a
Sämsta egenskaper: Blir ofta skadad
Bästa plats jag vet: Hong Kong
Min dröm: Att ha en snygg konsertfrisyr
3 saker som jag tar med mig till en öde Ö: En Violin, en pistol, Samme
Lagets Clown: Jonathan
Lagets Snyggaste: Erik A
Lagets Soffpotatis: John Edström
Lagets Snällaste: Webmastern
Favoritmat: Kinesiskt



och intervju

Veckans Intervju är tillbaka efter en veckas uppehåll. I detta trettonde avsnitt möter vi den 18-årige högerbacken Anders Cheung.

Vad har du för personliga målsättningar den här säsongen? - Före säsongen hade jag att göra minst fem mål och att undvika skador/sjukdomar. Vilket inte har gått helt perfekt med båda delarna. Försöker också att marknadsföra mig själv genom att bli nämnd i media, så man får fler ögon på sig.

Inför i år så skolades du om till högerback efter att uteslutande spelat på mittfältet i hela karriären. Hur tycker du att det positionsbytet har fungerat för dig? - Det har flutit på bra. Har haft mycket boll och tagit många långa löpningar, passar min spelstil ganska bra. Men jag tror att jag skulle vara ännu bättre med en offensivare roll. Där jag kan utnyttja mina offensiva kvalitéer och kanske göra ett par mål.

Det är ingen hemlighet att du under vårsäsongen fått mycket bra kritik i lokaltidningen Norran och beröm från FF-tränaren Mats Stenlund. Känns det som att du närmar dig ett kliv högre upp i seriesystemet och tuffare uppdrag? -
Nja svårt att säga, men det skulle vara grymt skoj att känna på fotboll högre upp. Vi har ju stött på div.2 lag och märkt att skillnaden inte är så stor. Samtidigt måste det finnas klubbar som är intresserade högre upp i seriesystemet. Vill du veta mer får du prata med min agent Osman Palani.

Laget har ju i år övergett det klassiska spelmodellen 4-4-2 för att istället köra 4-2-3-1, vilket blivit SSK:s nya spelsystem. Vad tycker du om den taktiska förändringen, positivt eller negativt? -
Både och. Det positiva är att vi utnyttjar våra spelskickliga mittfältare, som vi har enormt mycket av. Jag tror att det är det som leder till att vi spelar en fin och attraktiv fotboll, med mycket väggspel och trianglar kryddat med frenesi, fart och teknik. Det som varit negativt i år är att det blivit otroligt tomt i straffområdet, oftast bara en spelare och det räcker tyvärr inte. Vi skulle ha kunna producerat många fler mål.

Vilken placering tror du SSK-Herrarna hamnar på i årets Division III, och varför just där i tabellen? -
Jag tror att det vänder för oss nu, efter att vi spelat 22 matcher kommer vi att vara bland dem fem bästa. Nu har vi känt på alla motståndare och vet hur dem beter sig på planen plus att vi kommer att ha vinden med oss. Serien är jämn och allt kan hända.

I juni så tå gick du ut gymnasiet och tog studenten. Vad har du för planer till hösten? -
Det lutar åt att jag drar till Uppsala och pluggar. Om styrelsen i klubben släpper mig kanske jag skriver på för Sirius.

Det ryktas om att du hemma brukar äta med pinnar enligt den kinesiska traditionen, men annars bara med kniv och gaffel. Vilken av dem två föredrar du mest, motivera? - Jag prefererar pinnarna före. Du slösar mer energi med att använda bägge händerna som med kniv och gaffel jämfört med pinnar. Man får alltså en fri hand med pinnar som kan utnyttjas med palpation.

Det är ju inte bara i fotboll som du har talangfulla egenskaper, utan även som violinist. Du har medverkat i många konserter såväl inom Sverige som i flera andra länder ute i Europa. Kommer du att fortsätta din violinkarriär eller finns det planer på att sluta? - Nej, jag kommer inte att lägga violinen på hyllan. Jag kommer att försöka hålla igång fingrarna så mycket som det går och förhoppningsvis så har jag många år kvar av min violinkarriär. Kommer att medverka i Skellefteå Orkesterföreningens konserter och kanske på något musikcafé då och då.

Vilken sportaffär i stan (t. ex Intersport, Stadium osv) faller dig bäst i smaken och varför? -
Det finns ingen speciell sportaffär i stan som jag gillar mer än den andra. Men det brukar finnas bra grejor på nätet som också brukar ha bra priser.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? -
Mycket sol och mer publik på våra matcher. Att jag får en offensivare roll i laget. Sen vill jag även att min moderklubb IFK Anderstorp ska ta klivet upp i seriesystemet.


Fredrik LIndqvist

Återigen så placeras den stora tanken Fredrik LIndqvist i Bergen BK efter vissa uttalanden på GOE:s hemsida. Så vi i Bergen hoppas och tror nu att Fredrik kommer skriva på inom de närmaste dagarna vilket vi kommer bli mycket nöjda med. Han är en spelare vi tror starkt på!!

Detta går att läsa på GOE:s hemsida



"Stinky plockar fram motorsågen

Efter en två måndaders visit i sydost asien är Fredrik "Stinky" Lindqvist hemma i stan igen. Det första han får veta när han träffar Tränare Bergman är att han är borttagen från hemsidan utan en förklaring från ledningen.

" Det var väldigt oväntat att jag tagit bort från hemsidan redan men jag har mig från första början känt mig motarbetare av Jacob Hasslow. Inavel råder i klubben och svågerpolitiken råder inga gränser."
" Jag har även att hört talas att det pratas bakom min rygg och jag kan säga att uttalanden av en viss karaktär kommer att återbetalas. Jag kan säga att jag inte varit helt lyckad i korpen-sammanhang men ledningen har inte gjort något för att hjälpa mig. Dock måste jag säga att jag levererade under Invitational och var vårt mitt lag klart bästa spelare. "

Vi har sökt Jacob Hasslow för en kommentar utan framgång..."

Bloggen har sökt Lindqvist förgäves men har inte fått tag på honom, men till veckan kommer det komma ett nytt inlägg om grabben då han förhoppningsvis är klar.


Giftemål

Ska Osman bli den första i BBK som gifter sig?? Har alltid trott på Johannes Norberg men nu har vindarna vänt! Osman som för tillfället bor i Eskilstuna för er som inte visste om det har nämligen fått ett flertalet erbjudande om giftemål. Nu har förslagen blivit allt mer seriösa och det dröjer nog inte länge till innan Osman "Dolce" Palani har en fru i hemmet sitt.

Vi på bloggen vill passa på att önska Osman lycka till med allt detta och ser fram emot en inbjudan till det kurdiska bröllopet som alla och framförallt Pont tror kommer innehålla fantastikt god kurdmat lagat av mamma Amina

dans

Vår dans igår var tydligen något som gick hem..förövrigt så var det en av de trevligare saker jag gjort på mycket länge att vara på jerker och marcus 20-års fest..var en riktig succé





slutspelsskägg

vi har en segrare redan nu mitt under pågående slutspel och det är samuel pont då alla andra vikit ner sig och rakat sig.. själv så tackar jag(pont) mamma för allt stöd jag fått dessa två veckor, då jag tvivlat på mitt skägg och så, men nu står jag här som slutsegrare :D nu kanske rakhyveln väntar?

har tyvär ingen bild på det ,eller kanske är lika tur det :)

Seger

Men du så skön seger AIK tog ikväll. Man stod och drack vatten på träningen då man får höra att AIK leder med 0-2 efter andra. Sedan efter träningen bekräftas segern och man bara njuter och börjar ladda upp för en superlördag då det först blir att se matchen som förhoppningsvis och inte helt omöjligt tar oss till semifinal, därefter så väntar melodifestivalen finalen och eventuellt en god middag hemma hos Hasslow. Ryktas även om celebert besök i form av Daniel Cristoffersson och Anders Cheung är hemma också vilket gör detta till en dag med stora förhoppningar.

Alla experter som sågar AIK får nog äta upp mycket samt jag själv. Men det verkar att de hittat tillbaka till spelet som tog AIK till serieledning före jul vilket är helt okej. Jag trodde på 4-1 i matcer men AIK har varit bättre hela matchserien så nu tror jag på seger. Blir spännande att se fortsättningen. Synd bara att HV åker mot laget jag tror vinner guld, Timrå. Skulle vara roliga matcher att se men.


Pumba



#62

Anders Cheung

Allas lilla kines Anders Cheung beräknas anlända ikväll 22.00 på falmark vilket är fantastiskt trevligt för samtliga BBK:are samt anhängare. Kanske lite extra roligt för våra nyförvärv Lisa Hägglöf, Ida Lu och Olov Bergkvist som inte träffat Cheung så mycket. Hela veckan kommer innehålla gemensamma hemma hos Anders med glass till förrätt och efterrätt och självklart flera timmars åkande. Anders sägs även ska träna fotboll denna vecka och blir intressant att se hur formen är för honom. Ryktena går att magen börjar växa lite.



#62

Lance

Det finns hockeyspelare som spelar hårt men juste, och trashtalkar lite och står upp för saker dem gjort (lee goren) och dessa spelare är sånna man älskar. Sedan finns det spelar som är bara allmänt fula och snackar lite också och delar ut fula bentacklingar (Thörnberg * 2 iår) men som direkt åker och gömmer sig bakom dommarna och de större spelarna och dom (han) vill man bara ge ett kokt stryk.

Thörnberg har nu delat ut två knätacklingar, på dimi och senast igår mot timrås lotvonen och säger såhär efteråt. "Han får skylla sig själv". Att det inte finns en enda spelare i elitserien som bara kan spöa skiten ur honom ett flertal gånger. Tänk OM Lance Ward hade varit kvar i elitserien och spelat i Aik eller nu i Timrå,, han hade inte gjort som jyri som också vill plocka han och fråga typ 15 gånger/match om de ska slåss utan han hade bara åkt fram och mördat killen och det ä precis det vi BBK lär våra ungdomar, att stå upp för sig själva eller våra lagkamrater!!!

http://www.youtube.com/watch?v=WwqSbIpNiDA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=x92mQWPO3Ws

Redan i yngre dar, närmare bestämt då vi var 11 år sade vår tränare till oss,, "om någon rör vår målvakt ska han bort till vilket pris som helst"! Väldigt inspirerande ord att höra då.

I det djupast skogen (för barn mellan 8-15)

Kapitel 1 "ANNE"
Hubert var en fattig pojke som levde på bostadsområdet Anderstorp, i Skellefteå. Hans mål i livet var att gå ut i skogen, så en torsdag i maj tog han på sig sina sandaler och började vandra. Mellan Frögatan och skogan bakom Kvistgatan var det en rejäl bit. Han hade med sig sitt tält för att slå läger ungefär vid Bladgatan och sedan fortsatta. Solen stekte, det gjorde Hubert också. Han hade tagit på sig sina John Lennon glasögon och lånat farsans dax-vax. När den eländigt fula pojken hunnit ett kvarter bort, utbrast han - men för i helvete, vilken kos. 100 meter framför honom stod det vackraste han någonsin sett.  Lite halvhögt sa han VA!?, jag visste inte att Hemmans kunde producera sådana här ;) (på Osman vis) och smilade lite lätt. Han fick flickans uppmärksamhet för ett ögonblick, men hon vände snabbt blicken. Hubert skyndade till gula för att köpa två toy, till sig själv och sin ängel. Tyvärr så hade han inte råd med två toy och var tvungen att baxa det andra. Tillbaka till platsen där flickan var, hon var kvar på exakt samma ställe, harmlös blick och flätor i håret. Hubert gick fram till henne
- vad får det vara min sköna, jenka eller päron ? 
-jag äter inte toy, jag är vegetarian.
Hubert tyckte att svaret var lite konstigt och försökte lätta upp stämningen med ett skämt
- Då vill du kanske inte ha en stekt kanin istället
- ha, du äter jag hellre dig, sa flickan
- hugg in, jag har skabb och du kommer också få pesten, sa Hubert
Samtalet tog en konstig vändning
-Jag heter Anne förresten vill du göra mig sällskap till festen på Tuböle ikväll ?
-Han sträckte fram handen, jag heter Frank, sa Hubert som såg en liten harmoni att tillsammas blev de Anne Frank.
-Och ,jaa jag följer gärna med dig till festen. Är det den dära BRAT-festen med grabbarna från Kvistgatan, frågade Hubert nu med aliaset "Frank"
-jo, Frank det är det, Gustav från Kvistgatan ska dit han ska få ta min oskuld
Hubert blev ännu en gång förvånad över orden som sprang ut ur hennes mun
-ehh jaha just det ja, sa Hubert blygt. Innerst inne tänkte han "not gonna happen bro".
Tillsammans vandrade mot Tuböleskolan, solen höll på att gå ner och anne å "Frank" gick och knuffade på varandra längst vägen (ungefär som i Sunes sommar) vart skulle det här sluta
kärlek?,slagsmål?eller i den ursprungliga storyn skogen?

fortsättning följer kanske...

Försäsongsrapport

Det ser ut som att BBK kommer med ett otroligt starkt lag till nästkommande säsong! Både Pont och Grenholm har synts till på gymmet ett antal gånger samt på respektives träning på kvällen. De kör två pass/dag, har även blivit tre pass öch det är mycket bra. Bäckström tränar basket som aldrig förr, Cheung behöver inte träna för alla vet att Cheung är Cheung, Olof B kör hårt med ff.


 
John Edström spelar hockey i Skövde och Osman har hittat sitt andra hem gymmet igen. Det sägs att killens bröst är påväg till fornstora tider. Norberg har dock tappat sina biceps litegrann men det gör att han blir smidigare och snabbare i målet. Erik Andersson tränar även han hårt med Sunnanå samt FF och säger själv såhär:
"Jag har aldrig känt mig så vältränad som jag gör nu, starkare men ändå kvickare" vilket låter mycket bra.



Erik A med sportbladet, sällan man ser han utan sportbladet i handen.

Hur det går för damerna med sin försäsongsträning kommer vi ta upp i ett framtida inlägg.

quaserdras filosofi

Kul läsning att Paymä äntligen får chansen, den är han värd. Han har faktiskt rekordet i längd-gråtning vilket kan skrämma vilken motståndare. Vi får bara hoppas på att Osman tar sitt ansvar och omskolar till vänsterfotad (om mannen inte redan är det). I lördagskväll kom det ett textmeddealnde till Samme's mob, det va hägglöf [haggloef] även kallad häggen som hörde av sig och Samme med sitt snabbtänkande och sin "storijisnirnoff??" tog chansen direkt och började diskutera kontrakt, bra jobbat jättebebis. Jag har även en idé på förbättringar på BBK´s logga, jag skulle behöva komma i kontakt med Bi. Idag drar jag nog förbi gymmet, det rycktas om hammarbäck. Nä nu ska jag äta frulle...

citat: "Om du inte dribblar de där tre dödar jag dig" Luciano Spalletti

  

Payman Palani

För ett par dagar sedan blev det klart att presidentens bror Payman Palani flyttades upp i ungdomslaget. Tanken är att han ska bli den nya grisen inom några år.

- Payman är en spelare som vi tror enormt mycket på. Hans skalle är i en klass för sig själv, säger Bergens president.

payman          payman       payman matchtröja

Bilderna togs på presskonferensen i Eskilstuna.

Slutspelsskägg

AIK gick återigen till slutspel vilket är väldigt trevligt. Som alla vet så när det vankas slutspel så växer även slutspelsskägg fram på spelarna. Vi i BBK har en tradition att så länge AIK är i slutspel så sparar vi också slutspelsskägg. Slutspelet börjar på torsdag och jag undrar när deadline för att raka sig är? Vissa har ju redan sparat några dagar. Oddsen för att vinna slutspelsskäggsligan lyder såhär:

Osman   1.75
Jerker:    2.05
Samuel  2.85
Resterande: 75

Tävlingen handlar om vem som inte bara får mest, då hade Osman vunnit efter att ha sparat en dag utan vem som har det längst och är det oavgjort där så är det vem som har mest!




#62


aik, se och lär

http://www.youtube.com/watch?v=B0MI2U_O8OU


Får AIK möt HV i slutspelet, ja då är det inge snack om saken. Martin Thörnberg ska plockas liksom Claude Lemiux plockades av Detroit efter en ful tackling någon match innan på Kris Draper som sydde i princip hela ansiktet. Jyri Marttinen får ta tag i det där nu, inte bara åka och tjafsa med killen utan verkligen spöa skiten ur honom. Skulle det hända så spelar det ingen roll hur resultatet går, bara att Thörnberg inte kan fullfölja matchserien ut.

Vi kan ta BBK som ett utmärkt exempel. Om någon, säg David Rundblad i IFK Jyrgen skulle kapa cheung brutalt så denne skadar sig. Vilka skulle vi då skicka in? Jo Samme, John Edström men framförallt Osman Palani som sägs vara en av världens mest brutala och jobbiga spelare att möta. Fråga Dan Burlin bara! Han räds verkligen inte att ta en fight då han har klumpar på skallen och tvillingarna, men det mest respektingivande måste ändå vara "Osman blicken".

Skulle någon i damlaget skadas av en motståndare så har vi Viktoria "vickan" Lindqvist som finns där precis som Osman och McCarty. Hon älskar när det hettar till och räds inte att gå på motståndarlagets största tjej och buse. Fantastiskt!

Så Jyri, hoppas du lär dig något och ger igen på Thörnberg och inte bara åker omkring och se han dela ut bentacklingar på "dimi". Skärpning!! Se videon innan slutspelet börjar.





#62

kaptenerna

Kaptener i vänskapligt möte

Under söndagen träffades de gamla kaptenerna Samuel Pont-Laisfeldt och Jacob Hasslow för en gemensam lunch på den italienska restaurangen Cucini [kotjini] i centrala Umeå. De åt varsin mexicana och samtalade om livet. Trevligt att se den goda stämning som råder mellan GOE och Bergen BK!



Man kan läsa detta på GOEs hemsida och ja, det stämmer. Vi samtalade mycket om all skit klubbarna kastat på varandra och den goda stämning som nu är påväg upp igen.

Det vikigaste vi pratade om var framtiden i Umeå eventuellt och att detta skulle bli en kaptens-restaurang. Mycket bra mat och mysigt ställe. Ser redan fram emot att äta där igen!


Storebror och Lisa Hägglöf

Hallå!

Har varit i umeå i helgen och varit i kontakt med bröderna Hasslow. Under lördagskvällen åt vi en utsökt middag, pasta med musslor i saffrnassås, jag rekomenderar rätten starkt och sällskapet också. Jag passade också på att tala ut lite med storebror Hasslow då lillebror diskade och frågade vad han har för tankar om BBK:s intresse.

- Bergen är ett lag som är intressant helt klart. Det är en klubb med en mentalitet som ingen annan har och det lockar verkligen. Internationell kultur över klubben så Bergen finns med i bilden, det är inget snack om det!



Under lördagen så diskuterades det också med en annan spelare, Lisa hägglöf som pratade med president Palani. På söndagen har Lisa fortsatt att diskutera med ledningen, men denna gång med Pont och det är verkligen ett intressant spelare för damlaget. Osman lyckas ännu med en drömvärvning.

Lisa som till vardags spelar back i Morön BK kommer nyttjas som modern ytterback med sin speed och teknik. Skulle vilja påstå att hon är damernas motsvarighet till Barcas Dani Alves. Ingen dålig jämförelse.


Lisa uttrycker sig själv såhär:


"Jag skulle ljuga om jag sa att BBK inte är en drömklubb för mig att spela i. Jag är väldigt frestad över att få representera klubben och lära känna dess spelare och förening. Det är väldigt mycket som lockar, t.ex. alla gemensama måltider som sägs vara fantastiska. Jag är själv väldigt intresserad av matlagning och lär mig gärna rätter från andra länder och det finns några killar med utländskt påbrå som kan lära mg. Att det sedan är många attraktiva killar som man får lära känna lockar mest, inte alla som får denna möjlighet säger Hägglöf med ett stort leende på läpparna. Men ingenting är påskrivet än men är väl 98% klar för Bergen avslutar Lisa innan så ska det låta reprisen börjar på tvn"



Palani själv bekräftar att Lisa är klar för klubben.

-Jag och Lisa är muntligt överens om ett kontrakt så nu ska jag flyga ner till Skellefteå, avnjuta en fantastisk middag med denna underbart söta och trevliga dam. Men det känns bra att Lisa vill spela med oss då hon passar in i damlaget bra, då utseendet betyder mycket och där är det inga problem.

- En till sak som är bra med "häggen" är att hon är en hockeyspelare utav rang då hon spelar som Koskenkorva. En duracellkanin som aldrig slutar åka skridskor. Hon är också lite bättre på tacklas och kastar även handskarna ibland. En gris på hockeyplanen helt enkelt och det vill vi ha.



Hägglöf på hockeyplan.



#62


RSS 2.0