Citat från banketten

BBK-spelarna Fredrik Lindqvist, Alexander Lindgren, Samuel Pont Laisfeldt och Anders Cheung samtalade med några GOE-spelare om klubben GOE:s vinst på detta heldags-evenemang.

- Vi är kapitalister, det enda vi strävar efter är pengar!

Ludvig Åberg om sin arbetsgivare, GOE.

- GOE är en pengakåt fittklubb!

Fredrik Lindqvist om sin förra klubb.

Bergen BK föll tungt i invitational

BBK åkte ut mot The Galacticos i semin med 2-0. Här kommer lite bilder.










Bergen BK. Citatens klubb?

Bergen BK börjar att bli  en citatmakarnas klubb. När trevliga företeelsen Trästockfestivalen äger rum i staden blir det ofta långa och trevliga promenader med BBK-folk längs A-torps härliga gator när nätterna börjar övergå till morgon.

Den senaste veckan har samtalen intensifierats och det råder en glad stämning och man märker inte alls av att den allvarstyngda uppgiften att försvara sitt guld i GOE Invitational ligger rätt runt hörnet. Och som alla vet, när stämningen är hög kommer också det mesta av det bästa ur citatsynpunkt. Här följer några höjdare så långt:

- Jag får orgasm i stjärten av den här sadeln!

Anders Cheung när han provcyklar Agnarssons cykel som enligt utsago ska ha konstruerats på tidigt 30-tal.

- Det är lungt! Trodde det var ett spädbarn på trehjuling!

Jerker B när han kört förbi en ekorre som kom hoppandes på vägen. Hade det varit vinter hade nog bilfärden slutat i diket eftersom han parerade kraftigt i sista stund inför ögonen på överraskade passagerare.

- Jag står här i bara kalsonger!

En nöjd O Palani kl 01.30 i ett av Skiftesgatans trapphus utanför sin dörr. Fyra BBK-are stannade till på sin väg hem från Trästock då de fick syn på presidenten som kikade ut från sitt sovrum.


Nu ser alla fram emot kvällens träning och efter det blir det gemensam färd till en arbetarklassens hjälte, Mikael Wiehe, som uppträder kl. 20 på Nordanåområdet.

Och kom ihåg, det är semester!

Jonas Desais reflektion av beach

Saxat från Jonas Desais blogg http://jonasdesai.com/.

The beach soccer didn't go exactly as planned, in any way. We got knocked out in the quarter-finals against a highly annoying team. It's funny that, even though it was totally for fun, I get so angry and disappointed every time I get beaten at something.



I totally took the ball and scored moments after this. Top corner.


Grenholm lämnar återbud

En kommunikationsmiss och dåligt planerande har gjort att William Grenholm inte kan delta på lördag när BBK ska försvara sitt guld från förra året. William Grenholm hade glömt bort att hans Sunnanå SK skulle spela träningsmatch mot Johannes Norbergs Norsjö, den blåa dressen går nu före den gula.



Presidenten, Osman Palani, vill inte kommentera det sena återbudet.

Träning på fredag

Ledningen har beslutat att ha en gemensam träning på fredag inför kommande invitational. Där alla som har en BBK-tröja får komma, även de som inte ska delta i cupen. Presidenten räknar med att alla i truppen kommer.

Träningen kommer att vara på fäbodvallen/ sluttvalla (skabbvalla), kl 18.00.

  

segerjubel


Vinst i Campingslicen

Bergens BK:s tennisspelare V Agnarsson tog hem årets upplaga av Skellefteå Campingslice. Detta efter att ha finalbesegrat Skellefteås Hans Hedberg i raka set, 6-1,6-2.

Finalen innehöll ett antal roliga dueller med stoppbollar och lobbar som goda ingredienser.

- Det var med glädje som jag spelade finalen i BBK-tröjan, låter Agnarsson hälsa via redaktionen.

Läs mer om vinsten:

http://norran.se/sport/article312389.ece


Nu väntar en veckas uppladdning inför kommande helgs GOE Invitational. En turnering där Bergen seglat upp som jättefavoriter efter helgens seger i NLBS.

Vilka ska kunna stoppa laget från Anderstorps innersta kvarter?

NLBS-matcherna

Gruppspelet
BBK - Tigers Travel     4-4
Målskyttar: Bergkvist, Englund, Grenholm, Cheung

BBK - Bitch Boys     8-3
Palani 4, Bergkvist 2, Cheung 2

BBK - FC Parceros     7-0
Bergkvist 2, Palani 2, Englund 2, Pont Laisfeldt

Kvartsfinal
BBK - Boviken Buccaneers     2-1
Bergkvist 2

Semifinal
BBK - Maldinis Discepoli     9-1
Englund 3, Bergkvist 2, Pont Laisfeldt, Galambos, Cheung, Palani

Final
BBK - Tigers     4-3
Bergkvist 2, Grenholm, Palani      


Alla i Bergen fick göra mål i årets NLBS, till och med reflexsnabbe Mladen Galambos fick nätkänning. 34-12 i målskillnad för BBK är mycket imponerande, att både kunna göra så många mål och samtidigt försvara på ett fantastiskt sätt är inte lätt. 

Skytteligan 

1. Olov Bergkvist     11 mål 
2. Osman Palani     8 mål
3. Leo Englund     6 mål
4. Anders Cheung     4 mål
5. Samuel Pont Laisfeldt, William Grenholm     2 mål
6. Mladen Galambos 1 mål




Agnarsson i final

Helgen fortsätter att gå i Bergens tecken. Efter gårdagens formidabla vinst i NLBS har Agnarsson låtit sig inspireras av framgången och spelat sig fram till i final i årets upplaga av Campingslicen.

Det meddelas att V.A kommer att spela finalen iförd den gula BBK-dräkten i en direkt hyllning till gårdagens segerorganisatörer. Finalen spelas 12.30 på vitberget.

I potten ligger en prischeck på 1 000 SEK och tankar finns att vid eventuell vinst skänka 10 % till BBK:s juniorsektion.

Lasse Kärra har redan meddelat att han kommer att närvara vid finalen denna galna framgångshelg!


/redaktionen

uppsnappat från norran

Den största klassen, Aktiva, vanns av en av förhandsfavoriterna, Bergen BK. Man slog Tigers i final med 4-3. Olov Bergkvist avgjorde sent. Efter oavgjort i första gruppspelsmatchen gick man rent.

- Vi hade problem med hur vi skulle spela i den matchen. Sedan satte vi oss ner och pratade igenom hur vi skulle göra och då vände det, säger talesmannen Samuel Pont Laisfeldt.

I finallaget spelade förutom Samuel, William Grenholm, Mladen Galambos, Osman Palani, Leo Englund, Anders Cheung och Olov Bergkvist.

Framstående var framför allt Anders Cheung som förmodligen var den som vände snabbast i hela Boviken.

Det är inte första gången David Ekström, skribent på norran hyllar Cheung då han förra sommaren skrev att Cheung kanske var hela divison 3 bästa spelare.



Beach dag 2

Lördag, soligt och varmare än fredagen och vilken dag det skulle bli för alla närvarande och framförallt BBK. Det hela slutade med en rättvis tuneringsvinst för Bergen BK och som laget gjorde det!!! Men vi börjar från början på denna dag.
Inför dagen så fanns det vissa frågetecken, Leo fot, Wille tår och Olov Lår. Men alla bet ihop och gjorde en storartad tunering.

Match 1 var mot tabelljumbon FC Parceros hänförda av utlånade BBK spelaren Jerker Bäckström, och det fanns en viss risk för underskattning trodde de flesta runt om men så fel det var. Redan i matchminut ett så satte spelarna högsta fart och en tämligen avslagen match slutade med vinst för BBK med 7-0. Bergen visade upp ett lugnt och bra försvarsspel precis som mot Bitch Boys och sylvass offensiv och självförtroendet var nu på topp för killarna.

Efter matchen så fick man höra att Tigers Travel förlorat och gruppsegern var nu ett faktum. Efter en lite mindra bra start så tog sig killarna samman och avslutade med två segrar och en målskillnad på 19-7 i gruppen. Skulle vilja säga ett riktigt publiklag. Laget hade under gruppspelet skaffat sig ett tvättäkta fan (Gubben i röd piké)  som hade förälskat sig i laget och dess vackra bra spel, men framförallt Anders Cheung.

Han ska under helgen ha sagt till killarna att han var så otroligt imponerad över kvalitén som fanns i truppen och spelet. Efter matchen mot FC Parceros så kom han fram till Cheung och Pont och sa till killarna:

"Vilket spel ni har, blir så imponerad och måste följa varenda match ni spelar". "Vilket lag spelar du i?" frågade han Cheung och sa efter att Cheung svarat Anderstorp. "Men du grabben, du måste ju satsa på fotbollen för du har en sådan talang och teknik som kan få dig att gå långt!" Efter fortsatta hyllningar så sa vi att Han bor i Uppsala och pluggar civilingengör så sa han att det var mycket bra det också och att han skulle fortsätta följa lagets marsch mot segern.

Nästa motstånd väntande kl 13.00 och det var förhandstippade och största rivalen Boviken Buccaners. Alla minns väl matchen ifjol som höll på att urarta och det är ett under att ingen skadade sig då. Rivaliteten har fortsatt efter det och det har snackats mycket från båda sidorna inför tuneringen och under tuneringen. Redan på uppvärmningen kunde man känna den heta spänningen mellan lagen och publiken strömmade till runt planen.

Matchen började i ett rasande tempo och Buccaners kunda ta ledningen med 1-0 väldigt slumpartat. Återigen så var BBK uträknat men moralen i detta gäng är så hög så man brydde sig inte om det målet utan fortsatte att jobba på och tillslut kom utdelningen. Olov Bergkvist gånger två vände på matchen och till slut kunde Bergen vinna med just 2-1 efter en forcering av Buccaners med Jonas "jonken" Berglunds stolpträff som bästa målchans.

BBK hade fått revanch från förra årets nederlag och detta var kanske ett generationsskifte som "jonken" nämnde just innan matchen. Spelarna var lyriska och semifinalen väntade en halvtimme efter matchens slut så det var påfyllnad av vätska och snabba kolhydrater som gällde.

14.00 så stod Pont, Cheung och Palani ute på planen och laddadde för semifinalen mot Maldinis lärljungar? med Sebastian Stenvall och hårdskjutande Jonas Fällman i spetsen. Den på förhand tuffa semifinalen blev en lätt resa och slutsiffrornsa skrevs till 9-1 för Bergen. "Det var väl match första 5 minuterna, sen var det bara ploj resterande 15 minuterna" kommenterar Olov Bergkvist.

I finalen väntade Tigers med spelare som Andreas Lindgren och Fredrik Lundh men inte ens dem kunde stå emot Bergens unga vältranade lag trots deras drömstart där Lundh gjorde 1-0 på avspark. Det var inte direkt den starten man i BBK hade hoppats på men man kände sig ändå lugna trots sin ringa ålder och man malde på som tidigare. Osman kvitterade till 1-1 genom ett drömmål med vänsterfoten rakt upp i krysset och sedan gick man upp till en 3-2 ledning med två minuter kvar. Då hände det som inte fick hända, Andreas Lindgren i Tigers kvitterade efter en lam försvarsinsatts men direkt efter gjorde Olov Bergkvist, vem annars? avgörande 4-3 målet och jublet visste inga gränser efter slutsignalen. Segern var ett faktum och man hade spelat bäst och roligast fotboll genom hela tuneringen. Efter lagfoto av norran och intervju med Samuel Pont så kunde killarna smälta segern litegrann och redan såg man fram emot nästa års beach-tunering i Danmark.

Cupens höjdpunkt, inte bara för Bergen BK utan hela tuneringen var precis som ifjol matchen mot Boviken Buccaners. Hårt spel i ett rafflande tempo till publikens stora jubel och efter matchen så fick spelarna kommentarer från många andra som såg matchen ifjol också:

"Det blir alltid så heta, tuffa matcher mellan er två och det är så roligt att se" Det är egentligen inget snack om att Bergen tog publiken med storm.

Hela laget gör en otroligt bra insatts. Alla kämpade och slet för varandra och var aldrig något snack om saken att ligga rätt och kontra. Dirket efter förlorad boll så tog samtliga tre spelare ute på planen hemjobbet och ställde blixtsnabbt om till anfall då tillfälle gavs och det var så härligt att se. Alla spelare gjorde även individuellt en fantastisk tuneringen, förutom Cheung och Pont som man kan förvänta sig mer av men då var det bra att spelare som Olov Bergkvist och Osman Palani gjorde sin livs tunering. Även Mladen Galambos gjorde en fantastisk tunering i kassen och ledare utanför planen. Stjärnförvärven Leo Englund, Olov Bergkvist och Mladen Galambos motsvarade alla förväntningarna och återigen har president Palani och scouten Pont lyckatrs med sina värvningar. Bergens väg mot en storklubb är en bra bit på vägen.

Ungtuppen William Grenholm kommenterar efter slutsegern:
"jag kommer att tatuera in BBK-loggen när jag blir 18 "

Mer kommentarer av spelare kommer senare.

Bergen Bk "i Begynnelsen var vi alla folket av bergen"

"62

Skytteligan i BBK

  1. Osman Palani,                                     4 mål
  2. Anders Cheung, Olov Bergkvist        3 mål
  3. Leo Englund, William Grenholm      1 mål


Noterbart är att förra årets skyttekung i laget Samuel Pont Laisfeldt fortfarande står på 0 mål, och att Palani även gjort ett till mål (fast i fel bur).                       


Uppsnappat från sidan av planen

Under Bergens andra gruppspelsmatch mot bitch boys snappade (avbytaren?) Anders Cheung några härliga kommentarer från läktaren.

T ex vid sekvensen då junioren William Grenholm fick på en hyffsad volleyträff som målvakten parerade, kommenterade någon i publiken att "det är kul att se ett sådant ungt lag vara så bollskickliga"

Osman fick lite blandade kommentarer under matchen, han gav publiken ett gott skratt när han forcerade in bollen i eget mål och vid hans 4:e mål hördes det från sidan "OJ vad mycket vilja det finns i honom!"

beach dag 1

Idag kl 10.00 så var det avspark på Bovikens sandstrand. För BBK så hade de premiären kl 11.00 mot Tigers Travel som man inte hade en aning om vad och vilka spelare de skulle delta med. Svaret blev gamla spelare med meriter från högre serier med mycket rutin och visst hade BBK problem. Redan efter 20 sekunder så låg man under och med fem min kvar låg man under med 4-2. Därefter visade killarna en oerhörd moral och matchen slutade 4-4 efter att Cheung och Olov gjort mål. Leo och William gjorde även de mål och efter matchen så var det ändå ganska nöjda miner bland BBK spelarna.

Nästa match väntade kl 14.00 mot fjolårsvinnarna Bitch Boys som är en mycket tuff motståndare. Killarna gick upp och köpte sig varsitt strandmål och tog sig en pisspaus i skogen. Pont Laisfeldt hann även prata lite med media där han enligt uppgifter ska ha sagt "Skulle vi ta av oss tröjorna skulle vi locka mest publik av alla lag". Det tror jag alla är beredd att hålla med om.

Kl 14.00 så stod då BBK och Bitch Boys på varsin sida planen och klunsen vanns av Osman om avsparken. Redan där visade BBK vad som väntade och efter en kanon start med 2-0 ledning så började killarna tappa fokus. Efter ett självmål av Osman och ett inkastmål!!?? av Bitch Boys så var ställningen 2-2 men spelarna visade återigen prov på en fantastisk moral och matchen slutade till slut 8-3 till Bergen efter mål av Osman 4, Olov 2, Cheung 2. Det var en gedigen insatts av BBK, om man bortser från de få minuterna man slappnade av och fortsätter mann såhär så kommer vilket lag som helst få det mycket svåtr mot A-torps stolthet.

Efter matchen så samlades laget och såg sin största rival och kunkurent Bovinken Buccaners ta sig vidare från sig grupp och under dagen har det blivit mycket trash talk lagen emellan där Pont två gånger snackat ner Buccaners i högtalarna och Osman trashade Danne Burlin under deras match.

Imorgon så väntar sista gruppspels matchen mot FC Parceros och det står mellan BBk och Tigers Travel som van mot FC Parceros med 3-0 och ställningen är denna:

Bergen BK      12-7  +5 4p
Tigers Travel  7-4    +3 4p
Bitch Boys       7-11  -4 3p
FC Parceros   3-7    -4 0p

Som vi lärt oss idag så kan Bergens stjärnor inte glassa runt och tro man är bäst för då kommer målen i baken utan man måste fortsätta ta jobbet och hålla fokus så då kommer laget nå stora framgångar!



#62

Fansens åsikter om premiären

Redaktionen tog en runda bland tillresta supportrar för att höra deras åsikter om öppningsmatchen.

Peter "Koppen" Dahlgren

- Helt okej start. Det finns bra intentioner i spelet och jag blev glad när Leo gjorde mål eftersom jag spelat på honom som skytteligavinnare.

Lasse Kärra

- Horribelt av domaren att godkänna deras 3-2 mål. Jag blev så förbannad att jag sparkade sönder soptunnan uppe vid kiosken. Jag är nöjd med lagets upphämtning på slutet men kan inte släppa domarens insats. Pont såg riktigt lätt ut på fötterna idag, han som alltid brukar vara segstartad i turneringar. Det bådar gott inför kommande matcher.

Rasmus Näver

- Grymt bra stämning på läktaren! Synd att vi inte fick med oss alla pinnarna i en match där vi kanske trots allt får vara nöjda med en pinne. Alltid svårt för ungdomar att spela mot rutinerade rävar men jag tycker att killarna gjorde det bra. Det lyser dock igenom ibland att det är ungt lag, speciellt i uppbyggnadsfasen av spelet där jag tycker att killarna blir lite ivriga med att slå den avgörande passningen. Men va fan, de är ju trots allt junisar utan skägg på väg uppåt!

4-4 i premiären

Bergen spelade 4-4 i Strandfotbollens första drabbning. Detta mot Tiger Travel.

Anders Cheung berättar om matchen:

- De hade avdankade AIK-spelare som gjorde det svårt för oss. De är rutinerade och vet hur de ska spela.
Vi låg under med 4-2 men gjorde två snabba mål på slutet.

Turneringen är därmed igång och närmast väntar Bitch Boys.

BBK-målskyttar var: Leo Englund, William Grenholm, Anders Cheung och Olof Bergqvist.

Nu hoppas alla BBK:are på vinst i nästa match!

- Vinst är det enda som finns uppe i skallarna på oss just nu, säger en revanschsugen Cheung.

Förväntningarna höjs

Med bara timmar kvar till avspark för Bergen BK:s manskap har stämningen på den lokala puben Bergnästet höjts till ofattbara nivåer. Fansen har längtat länge och kommer snart att bege sig mot Boviken för att stödja sina älskade BBK-hjältar.

Bloggen har snackat med Lasse Kärra, en hängiven supporter som hängde på låset tidigt imorse:

- Vi har väntat länge nu. Den här dagen kommer att bli så jävla bra. Titta bara runtomkring mig. Folk är glada, dricker öl och  har det riktigt bra. Jag har varit här sedan kl. 6 imorse och det har varit ett enda långt glädjerus med sång och klackarna högt i tak.

Vad förväntar du dig av dagen?

- Jag hoppas på bra spel av våra hjältar förstås. Och jag är inte direkt orolig för att det inte ska bli det. Jag vet att de har tränat hårt och vi har spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Ta bara en som Cheung. Med sin låga tyngdpunkt är han som gjord för strandfotboll. Jag har satt 500 riksdaler på att grabben kommer att sätta dit den med huvudet. Säkra pengar!

Vad har du för uppgift i supporterklubben?

- Jag ordnar med olika träffar för oss fans. Vi är några som reser runt och följer laget när vi kan. Eftersom jag är arbetslös har jag inte direkt någon stor skattkista hemma. Men när jag har några slantar över blir det ofta några pilsner, BBK-snack och gärna grillning till det.

Det är onekligen ett glatt gäng som kommer att åka ut mot, vad det verkar, ett soligt Boviken denna fredagsförmiddag. Återstår att se om glädjen kommer att vara lika stor efter dagens två matcher. Men det ser onekligen ut att kunna bli en bra dag för BBK-lägret då motståndet inte ser alltför oöverkomligt ut.


Följ med på bloggen för att följa utvecklingen under dagen!

Snart smäller det!

/ redaktionen

Rapport från träningen

Bergen BK begav sig till boviken på torsdagsaftonen för att känna på matchunderlaget. Vädert hade varit ostabilt hela dagen och efter en kvarts träning blev bägaren fylld och det började spöregna. BBK-spelarna lyckades stå ut i en kvart till sen blev skaderisken för stor. Ingen imponerade stort men det syns att det finns kvalitét under fasaderna. O.Palani hade lite problem med bollbehandlingen, men det har ju aldrig varit känt för att vara hans starka sida. Av tidigare erfarenhet så känner vi ju till att Palani spelar ut alla sina kort när matchen börjar imorgon klockan 11.00. Bergen BK-spelarna är mer taggade än någonsin och ser framemot morgondagen.


Torsdagkväll

Hallå!

Bergen BK spelarna Pont, Cheung, Palani, Grenholm och Bergqvist kommer snart att bege sig mot boviken sandstrand för ett lättare träningspass där långbollar och taktiska detaljer ska finslipas inför det som komma skall. De andra lagen i gruppen är väl scoutade så BBK kommer väl förberedda inför tuneringen till skillnad från ifjol.

Anders Cheung kommenterar:

"Äntligen!! Som jag väntat på denna helg och förberett mig i månader, nu är det äntligen dax. Truppen ser väldigt lovande och bra ut så jag tror på en lång tunering föär våran del. Trots att vi har tre ur truppen som lämnat så ser det mycket bra ut. Ser fram emot att ställas sida vid sida mot storheter som Lennart "lelle" Viklund."

Presidenten har även uttalat sig inför helgen:

"Vår ambition är betydligt större än att vinna en tunering som denna. Tuneringen är en mellanlandning till cupen i Danmark 2010 som är vårt nästa steg som storklubb även internationellt. Resultatet kommer i andrahand efter spelarutvecklingen, men som min gode vän och högra hand Samuel Pont har uttryckt sig i media att allt annat än seger är ett misslyckande är jag inte beredd att dementera"

Samme Pont:

"Fy fan så ball det ska bli.. Vi är ett mycket bättre lag denna säsong som lärt sig av misstagen ifjol och med ett par klassförvärv så tror jag starkt på seger för klubben ochg skytteligaseger för Leo "leogoal" Englund. Ska bli spännande att följa "wille" som ska har tagit ett stort steg i utvecklingen sedan ifjol och Bergqvist är ju en bra mittback i div. 1. Sedan är ju Palani en stark profil och mittback som är tuff att möta så det ser mycket ljust ut.

Jerker Bäckström

Det är nu klart att Bäckström lånas ut till BBK:s motståndare FC Parceros i beach. Parceros kommer BBK möta på lördag.

- Ett par colombianer ringde mig och sa att jag skulle spela med dom, kommenterar Bäckström.

Vi kan räkna med ett aggresivt och hårt spelande Parceros som inte kommer tveka att trycka till lite extra i närkamperna, med ett par hårdskjutande colombianer.

Beach

På Anderstorp kommer tiden att stå stilla då BBK äntrar Bovikens sandstrand under Fredagen då första speldagen för tuneringen äger rum. Bergen BK, hela Anderstorps stolthet kommer spela för alla a-torpare och tippas komma tvåa inför helgen. Man har även tre spelare med på top 10 listan över skytteligan, Leo toppar och Samuel Pont och Erik A väntas måla mycket också.

Man kan lugnt säga att favorittrycket på spelarna och föreningen är stort och lär bli än större då väderrapporterna pekar mot en grå och regnig Fredag vilket får spelarna att dra på smilbanden, Cheung är ett undantag. Destruktiva spelförstörare som Olov Bergqvist, Samuel Pont men kanske framförallt Osman Palani är som bäst i "dåliga" regniga förhållanden medan flera andra lag besitter gnälliga divor som inte kommer producera då. Buccaners Jonas Desai och Dan Burlin är sådana spelare, samt John Eriksson, Tomas Markström och Fredrik Lund är några andra.

Lottningen och spelschemat har även kommit och BBK ställs mot fjolårsvinnarna Bitch Boys som är ett starkt fysikst lag. De två andra lagen vet vi inget om och avancemang från gruppspelet är inte omöjligt.

Grupp 2

Bergen BK

Bitch Boys

Tigers Travel

FC Parceros

BBK spelar två matcher under fredagen på sandiago och man inleder kl 11 mot Tigers Travel och andra matchen går kl 14.00 mot Bitch Boys. Kl 11 på lördagen går avsparken mot FC Parceros och ettan i gruppen går vidare.

Bergen BK   "I begynnelsen var vi alla folket av bergen"

#62


Pressmeddelande från kvist.

Viktor Agnarson har nu återvänt till klassisk mark. Han har nämligen just blivit presenterad som Bergen bk:s senaste nförvärv hos residens Lindh. Det första intrycket  man får av Viktor är han är en sprallig men sympatisk kille som nästan är överdrivet entusiastisk över att vara tillbaka på Anderstorp. Kungen av målgester har alltså skrivit på och kommer att spela för publiken den 18 juli. Kan även påpekas att efter en vecka men festande ute i solen så ser han ruskigt brun ut i hyn och kommer formodligen locka mycket unga tjejer till turneringen.





Från ett regningt A-torp

Kikade nyss på lottningen av invitational. Ganska rolig underhållning på en medioker produktion även om vi i bergen bk aldrig kommer ha dom resurser. Men vad ska man säga om lottningen? Vet inte någonting om något lag .Jag och nyförvärvet imer sahiti diskuterade nylligen och konstaterade att det ska bli kul att vinna en buckla ihop.  Vi provade även dressarna och fick se att matrialförvaltaren gjort ett lustigt misstag och beställt en annan gulfärg på hans dress. Men Imer som liknade en viss kamber kalac med sin åtsittande tröja kring magpartiet lät sig inte nedslås av den fadäsen utan är otroligt spelsugen. Bjuder även på en bild av Ali och hans kusin mohammed


    mvh #97

Snart börjar allvaret

Efter att ha tillbringat min senaste vecka i ett stekande hett och ett i stort sett laglöst Roskilde har jag nu funnit vägen tillbaka till verkligheten. Åtskilliga liter alkohol och ett mindre bra kostintag har gjort att jag kommit ner till min matchvikt. Nu gäller det bara att återfinna konditionen, men jag kommer ihåg var jag la den sist. Så det ska inte vara några större problem att hitta den.

När jag kikar framåt i kalendern ser jag ett hektiskt schema ligga framför mig. BBK ligger likt en krokodil och lurpassar i väntan på att få springa ut och visa upp lagets fotbollskonster. Min uppgift fram till GOE invitational blir att vässa vänsterdojan, träna frisparkar och sprida glädje till övriga i laget. Detta låter sig bäst göras på Anderstorp!

Efter att ha bevittnat lottningen och som den så fint heter "pre view filmen" kan jag konstatera följande:

* Anders Cheung låter sig inte luras av de andra och drar därför inte på sig kavajen i onödan. Den får helt enkelt vänta till finare sammankomster. Detta uppskattas nog hos alla i BBK-lägret. Varför ta på sig kavaj innan grovjobbet är gjort?

* Låten till preview filmen är av bästa märke!

Jag hoppas innerligt att mina lagkompisar njuter sommaren, ser till att skapa minnen var dag och att toppformen så smått börjar infinna sig. Några i laget deltar ju som bekant i helgens festligheter i Boviken. Själv kommer jag som tidigare nämnts, att lira grusturnering uppe på vitberget. Men jag har givetvis försett mig med kontinuerliga rapporter från sommarens stora strandbegivenhet.

Vi ses snart!

/ Nr 7, Agnarsson

Grupp B i Invitational

I söndags blev det klart vilka motståndare Bergen får möta i gruppspelet, den 18 juli. Lagen är Lidingö, Murbräckorna och GOE 2. En grupp som är hyfsad svår, där det kan gå hur som helst.

BBK kommer att ställa upp med en bred trupp med många namnkunniga spelare som Sahiti och Agnarsson. President Palani är mycket nöjd över duon.

- Sahiti och Agnarsson ser jag som två viktiga nyckelspelare i BBK. De är viktiga med sin rutin och är bra förebilder för ungdomsakademin i vår förening. 
 

BBK-spelare imponerar i div 1

På Norrvalla idag spelades det fotboll mellan Skellefteå FF och Västerås, en match som visade sig bli en riktigt skön vinst för FF. BBK-spelarna Olov Bergkvist, Leo Englund och Erik Andersson skötte sig utmärkt och spelade en fin fotboll. Mycket tyder på att det är denna trio som ska bilda andraformationen. Men vi får se hur det blir, tyvärr så skadade sig Andersson (lower-body injury). Detta öppnar för BBK fostrade William Grenholm, en spelare som från början sågs som en bänkvärmare...

 


Boviken Buccaners

Igår kväll vid mackarna, träffade BBK-spelaren Anders Cheung och president Osman Palani på två spelare från Boviken Buccaners, Jens Nyström och Danne Burlin. Där fick vi höra att Buccaners kommer med kvalitativa förstärkningar i årets beachturnering.

Det som också kan sägas är att Palani och Burlin trash-talkade varandra. 

RSS 2.0