Beach dag 2

Lördag, soligt och varmare än fredagen och vilken dag det skulle bli för alla närvarande och framförallt BBK. Det hela slutade med en rättvis tuneringsvinst för Bergen BK och som laget gjorde det!!! Men vi börjar från början på denna dag.
Inför dagen så fanns det vissa frågetecken, Leo fot, Wille tår och Olov Lår. Men alla bet ihop och gjorde en storartad tunering.

Match 1 var mot tabelljumbon FC Parceros hänförda av utlånade BBK spelaren Jerker Bäckström, och det fanns en viss risk för underskattning trodde de flesta runt om men så fel det var. Redan i matchminut ett så satte spelarna högsta fart och en tämligen avslagen match slutade med vinst för BBK med 7-0. Bergen visade upp ett lugnt och bra försvarsspel precis som mot Bitch Boys och sylvass offensiv och självförtroendet var nu på topp för killarna.

Efter matchen så fick man höra att Tigers Travel förlorat och gruppsegern var nu ett faktum. Efter en lite mindra bra start så tog sig killarna samman och avslutade med två segrar och en målskillnad på 19-7 i gruppen. Skulle vilja säga ett riktigt publiklag. Laget hade under gruppspelet skaffat sig ett tvättäkta fan (Gubben i röd piké)  som hade förälskat sig i laget och dess vackra bra spel, men framförallt Anders Cheung.

Han ska under helgen ha sagt till killarna att han var så otroligt imponerad över kvalitén som fanns i truppen och spelet. Efter matchen mot FC Parceros så kom han fram till Cheung och Pont och sa till killarna:

"Vilket spel ni har, blir så imponerad och måste följa varenda match ni spelar". "Vilket lag spelar du i?" frågade han Cheung och sa efter att Cheung svarat Anderstorp. "Men du grabben, du måste ju satsa på fotbollen för du har en sådan talang och teknik som kan få dig att gå långt!" Efter fortsatta hyllningar så sa vi att Han bor i Uppsala och pluggar civilingengör så sa han att det var mycket bra det också och att han skulle fortsätta följa lagets marsch mot segern.

Nästa motstånd väntande kl 13.00 och det var förhandstippade och största rivalen Boviken Buccaners. Alla minns väl matchen ifjol som höll på att urarta och det är ett under att ingen skadade sig då. Rivaliteten har fortsatt efter det och det har snackats mycket från båda sidorna inför tuneringen och under tuneringen. Redan på uppvärmningen kunde man känna den heta spänningen mellan lagen och publiken strömmade till runt planen.

Matchen började i ett rasande tempo och Buccaners kunda ta ledningen med 1-0 väldigt slumpartat. Återigen så var BBK uträknat men moralen i detta gäng är så hög så man brydde sig inte om det målet utan fortsatte att jobba på och tillslut kom utdelningen. Olov Bergkvist gånger två vände på matchen och till slut kunde Bergen vinna med just 2-1 efter en forcering av Buccaners med Jonas "jonken" Berglunds stolpträff som bästa målchans.

BBK hade fått revanch från förra årets nederlag och detta var kanske ett generationsskifte som "jonken" nämnde just innan matchen. Spelarna var lyriska och semifinalen väntade en halvtimme efter matchens slut så det var påfyllnad av vätska och snabba kolhydrater som gällde.

14.00 så stod Pont, Cheung och Palani ute på planen och laddadde för semifinalen mot Maldinis lärljungar? med Sebastian Stenvall och hårdskjutande Jonas Fällman i spetsen. Den på förhand tuffa semifinalen blev en lätt resa och slutsiffrornsa skrevs till 9-1 för Bergen. "Det var väl match första 5 minuterna, sen var det bara ploj resterande 15 minuterna" kommenterar Olov Bergkvist.

I finalen väntade Tigers med spelare som Andreas Lindgren och Fredrik Lundh men inte ens dem kunde stå emot Bergens unga vältranade lag trots deras drömstart där Lundh gjorde 1-0 på avspark. Det var inte direkt den starten man i BBK hade hoppats på men man kände sig ändå lugna trots sin ringa ålder och man malde på som tidigare. Osman kvitterade till 1-1 genom ett drömmål med vänsterfoten rakt upp i krysset och sedan gick man upp till en 3-2 ledning med två minuter kvar. Då hände det som inte fick hända, Andreas Lindgren i Tigers kvitterade efter en lam försvarsinsatts men direkt efter gjorde Olov Bergkvist, vem annars? avgörande 4-3 målet och jublet visste inga gränser efter slutsignalen. Segern var ett faktum och man hade spelat bäst och roligast fotboll genom hela tuneringen. Efter lagfoto av norran och intervju med Samuel Pont så kunde killarna smälta segern litegrann och redan såg man fram emot nästa års beach-tunering i Danmark.

Cupens höjdpunkt, inte bara för Bergen BK utan hela tuneringen var precis som ifjol matchen mot Boviken Buccaners. Hårt spel i ett rafflande tempo till publikens stora jubel och efter matchen så fick spelarna kommentarer från många andra som såg matchen ifjol också:

"Det blir alltid så heta, tuffa matcher mellan er två och det är så roligt att se" Det är egentligen inget snack om att Bergen tog publiken med storm.

Hela laget gör en otroligt bra insatts. Alla kämpade och slet för varandra och var aldrig något snack om saken att ligga rätt och kontra. Dirket efter förlorad boll så tog samtliga tre spelare ute på planen hemjobbet och ställde blixtsnabbt om till anfall då tillfälle gavs och det var så härligt att se. Alla spelare gjorde även individuellt en fantastisk tuneringen, förutom Cheung och Pont som man kan förvänta sig mer av men då var det bra att spelare som Olov Bergkvist och Osman Palani gjorde sin livs tunering. Även Mladen Galambos gjorde en fantastisk tunering i kassen och ledare utanför planen. Stjärnförvärven Leo Englund, Olov Bergkvist och Mladen Galambos motsvarade alla förväntningarna och återigen har president Palani och scouten Pont lyckatrs med sina värvningar. Bergens väg mot en storklubb är en bra bit på vägen.

Ungtuppen William Grenholm kommenterar efter slutsegern:
"jag kommer att tatuera in BBK-loggen när jag blir 18 "

Mer kommentarer av spelare kommer senare.

Bergen Bk "i Begynnelsen var vi alla folket av bergen"

"62

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0