Lägesrapport

Hallå!

Som det tidigare inlägget visade så är Bergen nära en cup i Danmark nästa år och de som följt BBK de senaste åren vet att det alltid varit en vision för spelarna, ledningen och fansen och det ser ut att bli verklighet redan nästa sommar. Ledningens två hösta män (Palani och Pont) diskuterar det här dagligen och även om den största beach tuneringen i Sverige som ligger i Kristianstad.

- Visst skulle det vara oerhört stort att fara till Danmark och visa danskarna hur vinnare spelar men anledningen till varför vi tvekar är för att det just är i Danmark och ingen gillar ju Danmark. Därför tittar vi mer på andra alternativ som Kristianstad t.ex. säger Samuel Pont.

Bergen har utvecklats enormt de senaste åren till den största föreningen i Skellefteå och Norrland. Två segrar på tre år i den starka tuneringen GOE-Invitaional och framförallt har man vunnit NLBS de två senaste åren efter att man var med för att se och lära det första året. Det betyder alltså fyra tuneringsvinster av sex möjliga!!! Ändå fortsätter folk att smutskasta BBK och dess spelare.

- Vi har haft några fantastiska år nu med Bergen, men det betyder bara att vi måste jobba ödmjukt vidare och ständigt förbättra oss då de andra lagen utvecklas också. Det vi har som många andra saknar är en vinnarkultur på väggarna i klubbhuset och en sammanhållning och moral som är något utöver det vanliga förklarar storstjärnan Anders Cheung för bloggen.

- Vi är Bäst! Vi har vunnit nu två år i rad och det kan ingen ta ifrån oss fortsätter William Grenholm som utvecklats till en stöttespelare för BBK.

- I flera år har det spekulerats om att "wille" ska lånas ut eller bli petad men vi har alltid trott på honom. Det är en gedigen spelare med stort Bergen hjärta och gått den långa och tuffa vägen via pojklaget, till juniorlaget och nu de senaste åren till en av de viktigaste spelarna i laget. Så länge William vill stanna så kommer vi aldrig göra oss av med honom klartyder den så frispråkige president Palani.

Om resan till Kristianstad eller Danmark blir av så deltar Bergen kanske inte i NLBS 2011.

- Vi har vunnit två år nu och är lite mätta just för tillfället och har inget mer att bevisa. Vi vill ständigt utvecklas och söka nya utmaningar och de finner vi tyvärr inte här. Vi kommer att lämna ett stort hål efter oss men jag tror Baywatch kan fylla det. De arbetar som oss med lagsammanhållning, kärlek till klubben och skulle offra allt för att segra så ställer vi inte upp så skulle jag unna dem en seger. Om bröderna Olofsson bara inser att det inte håller med en "landslags målvakt" utan klubbhjärta och liten bredd så kan NLBS bli en resa till guldet utan BBK:s deltagande. Men det är klart, i maj så kommer suget och hungern säkert komma tillbaka och folket får se de kanariegula spelarna dominera på Bovikens sandstran återigen förklarar Pont om nästa års visioner.

- Ingen kommer ihåg en tvåa som spelar "roligare" fotboll och brudarna kommer till vinnarna. Inte till de som tror sig vara bäst som SBFF avslutar som vanligt citatmaskinen Palani.

Lagen som segrat de tre senaste åren

                     
GOE Invitaonal 2008

 
 
 NLBS 2009

  
 NLBS 2010

 

 Goe Invitaional 2010

#62


BBK till Danmark?!

Bergen BKs president Osman Palani har i tidigare uttal drömt om en utlandsturnering i beach med Bergen. Varför har det inte blivit något av det? Det beror framför allt på ekonomin. Palanis oljeaffärer har inte gått så bra de senaste åren där finanskrisen är främsta grundorsaken. Men nu är ekonomi på stark fram marsch, liksom hela klubben. Det har man bevisat med två raka vinster i NLBS och dessutom en vinst i årets GOE invitational.

Kanske är det dags att ta nästa steg i klubbens utveckling som man väntat länge på, nämligen ut i Europa. Rykten säger att BBK är ett högintressant lag till en nystartande beachcup turnering i Danmark. http://www.cupmate.nu/nyhet.php?iCupID=10143&iNewsID=427

President Palani känner sig smickrad över nyheten och är väldigt stolt över BBKs framgångar, däremot vill han inte uttala sig något om turneringen i Danmark.


RSS 2.0