Inspirerande GOE.

I och med att jag skrev på konraktet på Bergen BKs första presskonferens så fick jag även börja skriva inlägg här, så nu är det dags för mitt första.

Rubriken då? Ja jag menar precis det jag skriver. Värsta rivalen GOE verkar satsa hårt på Invitational iår, det finns indicier som pekar på att Sveriges viktigaste turnering 2008 kommer likna ett amatörarrangemang i jämförelse.
Jag har själv pratat med tränare Bergman som säger att man har något stort på gång. Rykten från säkra källor gör också gällande att radarparet Bergman/Åberg imorgon kommer bege sig dom dryga 10 milen till Umeå imorgon för att diskutera närmare med Kapten Johansson och klubbens hjärta, Jacob Hasslow. Det är tydligt att något stort är i görningen.
Vad 90 maffian sysslar med är det ingen som vet, man detta hemlighetsmakeri känns enbart positivt.
I gästboken på GOEs officiella hemsida kan man läsa att signaturen "Tränare Bergman" skrivit: "Invitational börjar ta form". Oerhört trevligt säger jag, tillsammans med resten av Bergen(?).

Efter att ha gjort den förbjudna övergången som kan liknas med den Carlos Tevez är på väg att göra så vet jag att det kanske inte ses med blida ögon från presidenten att jag i mitt första inlägg hyllar GOE, men jag tycker att ett engagemang som är så pass stort förtjänare att omnämnas i ren sportslig anda. Visserligen ligger GOE efter Bergen när det gäller tänket kring damlag och ungdomsakademi, men just i cupsammanhang är det nog bara att konstatera att GOE just nu är i en klass för sig i undergroun fotbollen här i Skellefteå.

Nu till några roliga saker som hänt på sista tiden:

- Samuel Pont Laisfeldt har flyttat mer centralt med hela familjen. Rykten säger att Samuel börjar fatta lite för gott tycke för den gyllene brygden och därför vill ha nära till favoritbaren O'learys, något jag kan dementera. Samuel är oerhört proffsig och håller sig strikt borta från alkohol i en så pass viktig fas som denna.

- Hockey VM har dragit igång, kan tyckas aningen ointressant men i dessa tider är suget efter hockeyn för stort och det kan vara nog så kul att spana på nyförvärv. AIKs Bellemare kunde man till exempel se på TV 6 idag!


GOE: Väldigt trevligt att se ett sådant engagemang från eran sida, men förbered er på att få lämna bucklan till Bergen ännu en gång!

Med det sagt ska jag tacka för mig!

/ # 89 Fredrik Lindqvist

Anderstorp står stadigt i ekonomiska kristider




Hej igen.

Det var ett tag sedan. Jag hoppas att ni har förstående för att jag inte har skrivit här inne på ett tag. Det har varit mycket nu i dessa kristider. Scoutandet i Norge har flutit på bra men det är liksom inte bara att publicera nyheter under dagens förhållanden i den rådande ekonomikrisen. Allt som publiceras måste stämma till 100 %, annars kan det få förödande konsekvenser. Inom kort kommer det dock ett resultat av den norska scoutingen här på bloggen!


På Anderstorp har folk för vana att hålla hårt i pengarna. På vårat uppväxtområde förfogar folk inte över de stora resurserna. Materiellt sett ska sägas. Istället är det folks hjärtan och vördnad för andra människor som väger tungt. Oavsett bakgrund, status och etnicitet vill vi att alla ska kunna umgås som i en stor familj. Nu är inte detta realistiskt men förståelsen av att alla människor faktiskt måste behöva känna sig sedda och behövda finns förhoppningsvis hos alla riktiga anderstorpare.

Med detta sagt vill jag poängtera detta påstående med att hålla hårt i pengarna. Eftersom a-torpare sliter hårt och värnar över sina ekonomiska resurser kommer den ekonomiska krisen inte som ett välkommet brev på posten, men det faktum att resurserna inte är överdrivna gör att Atorparna klarar sig igenom denna turbulenta tid på ett relativt bra sätt. Vi kan inte förlora så väldigt mycket när vi inte har så mycket sedan förr. Trots detta är det många som har det tungt och jag hoppas alla a-torpare skänker dessa invånare en tanke!

Trots allt finns det värre katastrofer än en ekonomisk kris. Det får vi inte glömma. Men en kris får aldrig nonchaleras. Ta en rejäl funderare och tänk på vårat bostadsområde och känn stoltheten inom er frodas. Vi är krigare!

/ V

Bergen bk:s hårda att möta

Det finns få sånger som kan beskriva bergen bk som lag. Äntligen har klubben hittat en låt som någorlunda kan framhålla bergen bk:s inställning......så se och njut http://www.youtube.com/watch?v=f1wmY33wMQU

Heta Bergenspelare

I måndags så spelades som sagt tre träningsmatcher, där spelarna från Bergen svarade för ett effektivt spel. Samuel Pont Laisfeldts Robertsfors vann mot Piteå med 3-1 på ett soligt Stantorsvallen. Pont Laisfeldt gjorde det inledande målet och spelade fram till ett annat.

- Altid skönt att näta. Med en retfull lös yttersida såg jag bollen sakta rulla in, kommenterar Pont Laisfeldt. 

William Grenholm som för övrigt hyllas på Sunnanås hemsida gjorde en fantastisk insats mot Rönnskär. En långboll slogs mot Grenholm, han tog med sig bollen på sin vältränade bringa förbi en försvarare och tryckte in bollen distinkt med ett volleyskott.



- Jag sätter dom här lägena 8 av 10 gånger. Det är som vardagsmat, säger Grenholm kaxigt.

IFK Anderstorp mötte Medle på Guldvallen och spelade 0-2. Jerker Bäckström var innermittfältare och dominerade stundtals, tyvärr så var inte konditionen den bästa. Efter matchen hyllades Jerker av spelande tränaren Ali Sempunga.

Träningsmatcher

Imorgon väntar träningsmatcher för tre Bergenspelare. Jerker Bäckström, William Grenholm och Samuel Pont Laisfeldt är dessa som ska spela. Bloggen ska försöka följa Jerkers match på Guldvallen mellan IFK Anderstorp och Medle SK och ge ett kortfattat referat. 

Presidenten Palani kommenterar:

- Bäckström som gör sin första match för säsongen utomhus, ska bli intressant att följa hur han hänger med mot ett division fyralag. Det viktigaste av allt tycker jag att spelarna håller igång så att dom är i bra fysiskt form när beach-turneringen och invitational drar igång. Vilket jag inte tror kommer att vara ett problem.

- Det är också tänkt att Anders Cheung ska spela helgen som kommer. Mer säger jag inte...   

Gamla q

Idag så har BBK spelarna Anders Cheung och Samuel Pont Laisfeldt börjat träna lite inför beach tuneringen i sommar. Dessa två befann sig på hemmaarenan Gamla Q tidigare idag iförda shorts och t-shirt i vårsolen och lattjade lite boll, och som de gjorde det stundtals!!! Cheung visade prov på magisk känsla i sina fötter och Pont Laisfeldt såg ovanligt lätt och smidig ut?!! Man kan konstatera att alla spekulationer om att Cheung kommer inte vara sitt rätta jag i sommar inte kommer att stämma.

Cheung själv uttrycker sig såhär efter dagens lätta träning:

"Skönt att vara hemma på Gamla och sparka lite läder igen. Känslan sitter kvar precis som innan jag for till Uppsala och ser verkligen fam emot att få äntra Bovikens strand i sommar när det vankas beach-tuneringen. Vi satsar hårt på årets tunering"

Pont lägger till:

"Cheung såg onekligen bra ut idag. Hans första touch höll grymt hög klass samt så ser han starkare ut än på länge så vi kan lita mycket på Cheung till sommaren!! Han är helt i en annan harmoni nu efter att ha träffat Denise Tang".



#62

Presskonferens

Igår kallade Bergen BK till presskonferens för att offentligöra värvningen av Fredrik Lindqvist som närmast kommer från spel i rivalen GOE. Bergen fick upp ögonen för Fredrik under GOE Invitational och man var inte sena att agera.

Här kan ni se det historiska ögonblicket när Fredrik Lindqvist signerar kontraktet samt en kortare intervju med Fredrik.

http://www.youtube.com/watch?v=JSPH17x2F6s

Uttal av en i ledningen

William Khajeh är en av Bergens bästa basketspelare. Så här säger en i ledningen som ej vill gå ut med vem han är:

- Khajehs håriga röv är skrattretande.

Nyförvärv!!!!

Idag fick sig bloggen ett samtal med den mytomspunne preisdenten Osman Palani över telefonen och det var en mycket glad och harmonisk kurd som var på andra sidan luren. Han som brukar vara tyst och tillbakadragen som Lasse Johansson hade några bra nyheter idag så jag passade på med en liten intervju i det som egentligen bara var ett vanligt samtal.

- Osman, du låter gladare än på mycket länge, har något nytt hänt i BBK?

- Det stämmer svarar Osman blixtsnabbt och tillägger att vi lyckades skriva kontrakt med två nya spelare igår, Denice Wiklund och Angelica Ericsson!


- Det låter som två väldigt bra förvärv, vill du presentera damerna lite mer?

- Ja absolut!

- När det gäller Angelica så är det ett 3års kontrakt som hon har skrivit under. En supertalang som vi har följt ganska länge och äntligen lyckats att knyta till oss  säger en nöjd Palani.


- Hur ser hennes roll ut i laget då?

- Hon är värvad som målvakt men bli inte överraskade om ni får se hon ta plats i bergens backlinje i sommar, för hon är fantastisk duktigt som mittback också. Stor stark mittback som trivs bäst när det är grinigt på plan.

Lägger inga fingrar i mellan när det gäller närkampsspelet och spelar ibland på gränsen till brutalt.

Alla forwards värsta mardröm och jag måste erkänna att hon påminner ganska mycket om mig själv i yngre dar.


- Oj, en Palani i yngre dar tycker jag imponerar!

- Vi är verkligen nöjda med att vi lyckats sugna henne. Det är en karaktär spelare med rätt attityd och inställning och jag ser verkligen framemot att se hon i BBK tröjan i framtiden.

Vi tror mycket på Angelica och det kommer att bli jätte roligt att följa hennes framgångar i BBK.




- Men vad har du att säga om Denice Wiklund då?


- Denice är en fantastisk fotbolls spelare med näsa för mål, skjuter först och frågar sen! Som alla andra stora målskyttar.

En karaktär spelare med en underbar inställning som kommer att tillföra laget massor me energi och rutin.


Kommer att bli en förebild för dem yngre spelarna både på och utanför plan och vi är otroligt glada över att ha lyckats värva en sån profil till föreningen.


- Jag måste erkänna att denna värvning slog ner som en bomb! Hur lyckades ni värva henne?

- Förstår det, men vi har ju givetvis hållt ett öga på Denice under en lång period nu och har alltid visat vårt intresse, för spelare i hennes kaliber växer direkt inte på träd. Men förut har vi aldrig kommit så långt i förhandlingarna, mycket pga att hon haft annat för sig som tex ett utlands sejour förra året, samt att dansen tagit en stor plats i hennes liv.


- Nu så var tillfället rätt eller?

-Ja! Vi tog kontakt med henne för enbart några dagar sen och vibbarna var dem rätta direkt den här gången och efter att vi hörde av oss har det gått väldigt fort mycket tack vara att det har funnits ett stort intresse från båda hållen.

Denice ser som sagt slutet på väldigt framgångsrikt karriär och en sejour i BBK tröjan skulle bli den ultimata avslutningen mummlar Palani om.


Spelaren själv säger såhär:

"Jag kan inte förstå att det är sant. Ända sen man tog sina första steg och började sparka på gummibollen i trädgården så har målet alltid varit att få spela för en sån storklubb som Bergen BK.

Och nu när man ser slutet på sin karriär och vet att man får avsluta den i BBK så känns allt som bara en sjuk dröm.

Jag ska ta vara på varenda sekund för det är det här som man strävat åt i alla år.

Alla träningspass all svett all slit! Nu lever jag i drömmen och jag ska fortsätta att drömma vidare"



- Förutom dessa två spelare så är vi i kontakt med tre damspelare till, varav en är en ung supertalang men mer säger jag inte i dagsläget. I herrlaget har det varit tyst ett tag men nu ser den sista pusslbiten att falla på plats. Vi är mycket nära med att skriva på det sista kontraktet med en riktig drömspelare.

Sen vill bloggen passa på att hälsa spelarna välkomna till drömmarnas klubb, Bergen BK!!

#62


BBK Dam

Hallå, vi vill bara meddela att president Palani nu jagar några damspelare till föreningen. Ser ljust ut på damsidan och vi kommer ut med namn då något blir klart!


Jonken

Pont och Cheung sågs under helgen stå och prata med Jonas Berglund, kanske mest känd som "Jonken". Jonken som såg mer fit än på länge och har lagt upp sin försäsongsträning väldigt bra inför kommande beach-tunering. Killen representerar Boviken Buccaners, ett lag som tippades vinna förra årets upplaga och innehåller spelare som bröderna Desai bl.a. och BBK är en skräckmotståndare för dem. Alla kommer väl ihåg fööra årets bästa match mellan oss två?


- Boviken Buccaners kommer ännu bättre förbereda till sommaren med ett par importer utanför den lokala fotbollen ska  Jonas ha sagt lite retfullt till Pont-Cheung.

Killarna kontrade med att vi har några nyförvärv som kommer att passa in perfekt till vår spelfilosofi, tunga grisar som går in stenhårt och Jonken vet vad vi pratar om då han och resten av Buccabers fick smaka på John Edström, Samuel Pont och Osman Palanis tunga fysiska och fula (Palani) spelstil. Men man kan lugnt konstatera att årets upplaga ser ut att bli ännu bättre i år!!

Lillebror Jonas Desai uttrycker sig såhär inför årets beach:

"Hoppas de andrar reglerna sa att det inte blir sa mycket kontakt. Det ska vara mer baserat pa teknik och cykelsparkar."

Låter lite väl mesigt tycker vi i BBK och njuter av att höra Desai säga detta då vi vet att han kommer undvika närkamperna i år!



Sen blir det ju en väldigt intressant match i matchen mellan Desai och Osman om vem som är hårigast!

#62

Johannes norberg

Född: 1987
Familj: Sambo Lollo och snart en liten
Position: Målvakt
Moderklubb: Norsjö IF
Sysselsättning: Jobbar med allt möjligt
Favorit dryck: Whiskey, Öl och mjölk
Favorit lag (förutom SSK): SK Örnvingen
Motto: "Lev livet så länge det varar"
Favorit musik: Hårdrock
Bästa film: Nyckeln till Frihet
Fritidsintressen: Sparka boll, sova och ta några öl!!
Bästa egenskaper: Ödmjuk
Säsonger i klubben: 1:a
Sämsta egenskaper: Tekniken + kan vara för snäll ibland (på planen)
Bästa plats jag vet: Sängen!!!
Min dröm: Vadå dröm?
3 saker som jag tar med mig till en öde Ö: 3 flaskor Whiskey
Lagets Clown: John Eriksson
Lagets Snyggaste: Pär
Lagets Soffpotatis: Jerker
Lagets Snällaste: Säg en som är dum!?
Favoritmat: Grillat



Veckans Intervjus artonde avsnitt är här och denna gång står den 21-årige målvakten Johannes Norberg i rampljuset.

Vad har du för personliga målsättningar den här säsongen? - Att utvecklas så mycket som möjligt, speciellt med fötterna.

Finns det någon särskild spelare i laget som du tycker visat framfötterna extra mycket och utvecklats som spelare sedan du kom till klubben i vintras? - Tycker att alla "ungdomar" har visat framfötterna. Men jag måste nog tycka att Krister har dragit det längsta strået.

Vad var det som gjorde att du beslutade dig för att skriva på för SSK inför i år, fanns det några andra klubbar med i bilden? - Jag kände att viljan att utvecklas som fotbollsspelare kom tillbaka efter min tur i division 5. Jo, det var 4 andra klubbar, men Sunnanå blev valet.

Vilket är ditt bästa respektive sämsta fotbollsminne hitills i karriären, motivera? - Bästa var nog att vinna division 3 med AIK "Skellefteå FF". Sämsta måste nog vara då jag blev översprungen och blev medvetslös i 16 timmar. Det var inte kul.

Vilken placering tror du SSK-Herrarna hamnar på i årets division III, och varför just där i tabellen? - Det har gått väldigt tungt för oss i år. Men jag tror att vi tar oss i kragen och hamnar på en 8:e plats.

Du har ju nyligen blivit pappa, då du fick en dotter för några veckor sedan. Hur stor omställning tycker du det är nu jämfört med tidigare, vilka skillnader har du märkt? - Det är klart att det är en stor omställning. Men det är så svårt att förklara. Man måste vara med om det själv för att förstå.

De flesta av dina lagkamrater tycker att du är lagets snällaste spelare, om man ska se till svaren de har på hemsidan. Vad har du att säga om det, förvånad? - Ja, lite förvånad blev man. Det är ju trevligt att de tycker att jag är snäll=)

Vad har du annars gjort i sommar förutom fotbollsspelandet. Har du haft något jobb, rest utomlands eller bara varit hemma och slappat? - Jag har jobbat hela sommaren. I övrigt har jag inte gjort så mycket, blivit pappa=)

Vilken snabbmatskedja i stan (Max, Frasses osv) tycker du bäst om och varför? - Frasses och Krysset "Max". Har vuxit upp med Frasses så det är väl psykiskt.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? - En kaffe kopp!


Samuel Pont

Född: 1989
Familj: Mamma B och två systrar
Position: Back
Moderklubb: IFK Anderstorp
Sysselsättning: Studerar
Favorit dryck: Trocadero
Favorit lag (förutom SSK): IFK Anderstorp och Bergen BK
Motto: "Pengar = Nyckeln till framgång"
Favorit musik: Lungt typ Il diro och schlager
Bästa film: Pont - Palanis träningsvideo
Fritidsintressen: Spela 360 med Oscar Tafvelin, trycka, se Melodif..
Bästa egenskaper: Stor Rumpa och stort hjärta, fysiken och rutinen
Säsonger i klubben: 3:e
Sämsta egenskaper: Enormt tung i sidled och vändningar
Bästa plats jag vet: Alcudias sandstrand och Ekorrvägen
Min dröm: Bli lika grov som Norberg och att Bergen BK ska
3 saker som jag tar med mig till en öde Ö: Cheung, Yxa, Perra Johnsson
Lagets Clown: Jerker
Lagets Snyggaste: Mamma Pettersson
Lagets Soffpotatis: Leo
Lagets Snällaste: Norberg
Favoritmat: Rester, lätt att värma.
Övrigt: Fritidsintressen forts:.. se Melodifestivalen. Drömmen forts: .. fortsätta lyckas även utanför skolidrotten. Norberg måste börja greppa bollarna!! Håller inte.



I det tolfte avsnittet av Veckans Intervju-serien möter hemsidan den store, tuffe mittbacken i SSK-herrarna, 19-årige Samuel Pont Laisfeldt.

Vad har du för personliga målsättningar den här säsongen? - Före jag blev back så var det att vinna skytteligan i division 3 och få ett lukrativt erbjudande av Samir Kanlic men det ser mörkt ut. Nu är det väl att hålla tätt bakåt och utvecklas, framförallt mina uppspel. Sen har jag ändå tänkt göra 5 mål och självklart ha så roligt som möjligt och bli grymt fit.

Ifjol spelade du uteslutande som anfallare både i A-laget och Juniorlaget, men har i år tagit några kliv bakåt i planen och blivit försvarsspelare. Tycker du att det bytet har fungerat för dig? - Jag tycker att jag har kunnat mycket bättre än vad jag har presterat hittilts på planen så jag måste säga att det har funkat sådär. I början av säsongen trycker jag att det gick riktigt bra men sen har jag vart väldigt ojämn tyvärr. Nu kommer det dock bli bättre men visst saknar jag forwardspositionen litegrann. Men Leo är min arvtagare.

Vilken är den bäste spelare du spelat med hitills i karriären, respektive den bästa spelare som du spelat mot, motivera? -
Den bästa är självklart min egen lilla Zhirkov, Anders Cheung. Han är helt enkelt en missförstodd naturtalang som borde spela i Ersboda eller Boden. Sen vill jag också nämna John Edström och "jonken" också. Det finns många bra spelare jag har mött, Simon Mårtensson i umedalen och Markus Olofsson i Boden är grymma samt Emil Johansson i Boden också. Den bästa är faktist ingen fotbollsspelare utan David Rundblad som vi mötte i en turnering med Bergen BK. Stor, stark, teknisk och ett spelsinne som heter duga.

Det ryktas om att din förre tränare i J-laget Jimmy Andersson, eventuellt ska ordna ett provspel åt dig i Ålands allfinska fotbollsklubb IFK Mariehamn framöver. Vad skulle du säga om den utmaningen skulle verklighet, det vore väl inte helt fel?- Jag och Jimmy har pratat lite om allt möjligt. Mer kan jag tyvärr inte säga just nu.

Vilken placering tror du SSK-Herrarna hamnar på i årets Division III, och varför just där i tabellen? - Jag tror vi hamnar 8:a. Vi har öppnat lite för svagt och sen är vi unga och orutinerade så det är lite tuffare än vad vi trodde innan. Vi är dock för bra för att åka ur och det är jag inte orolig för heller.

Sedan skolavslutningen har du jobbat som kyrkogårdsvaktmästare i stan några veckor och tjänat dig en slant. Är det en jobb som du trivts bra med och kan rekommendera andra att söka som sommarsysselsättning? - Jo jag jobbar där nu och jag rekommenderar det varmt. Det är ett väldigt skönt jobb där man jobbar i sitt eget tempo och med trevliga arbetskamrater så det känns bra att jobba där, men visst skulle man vilja ha semester och hänga på boviken med gänget.

Uppehållet är här och det är paus från träningarna och matcherna ett tag. Vad händer under resten av din lediga tid tid innan laget börjar köra igång igen senare i juli, förutom att springa intervaller och köra långdistanslöpningar? - Jag jobbar ju och man blir ganska trött av det så jag gör egentligen inte så mycket. Försöker hålla mig i form fysiskt och har lattjat lite boll på gamla q och gått en dubbelmatch i tennis också. Självklart så försöker jag umgås med Malin så mycket som möjligt och grabbarna också. På tisdagar är jag upptagen då det är allsång på skansen på tv.

Med tanke på dina rötter ifrån Spanien förstår jag att du blev överlycklig över EM-Guldet de tog i Wien förra söndagen. Blir det en kaxig Pont Laisfeldt som återvänder till Sörvalla och gång på gång pratar om spanjorernas bragd med dina lagkamrater, eller kommer du att ta titeln med en nypa salt och låta allt gå vidare? -
Jo, det kändes riktigt riktigt bra alltså. Jag firade segern med att bada fontän som man gör. Pont Laisfeldt är aldrig kaxig utan alltid ödmjuk men visst kommer killarna nog få höra det. Jag skulle inte vilja påstå att det var en bragd utan vi är helt enkelt bäst i Europa. Em-guldet kryddades på igår lite extra då min kamrat från Mallorca vann Wimbeldon också så det har varit en kanon månad så här långt så jag vill tacka Nadal och Spanien.

Du har tidigare deklarerat att du antingen kommer att utbilda dig till lärare eller psykolog i framtiden, och nu verkar du har bestämt dig för det förstnämnda. Är det din gamle tränare Lasse Åberg som fått in dig på det spåret, eller har du själv insett att du besitter goda förutsättningar för att bli en bra lärare? - Det kommer att bli lärarlinjjen mest troligt nästa höst och det känns bra att börja plugga så snabbt som möjligt. Jag tror att jag har goda förutsättningar för bli en lärare av Lars kaliber så då måste man satsa på det. Har egentligen alltid velat bli det efter kalsongmodel men det känns avlägset.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? -
Jag önskar att jag får bli av med min förkylnin och pollen vilket skulle vara skönt. Jag önskar också att jag och en tidigare nämnd person som vet vem det är hittar en bra resa till Mallis snart och att Bergen BK ror hem beach tuneringen på lördag. Desai måste akta fötterna!

Nästa Veckans Intervju kommer eventuellt först om två veckor (webmastern bortrest). Det hela hänger på om jag får tillgång till en dator borta i byn där vi har sommarstugan, tyvärr är det dåligt med datorer och bredband där.

Sedan blir också refererandet till DM-matchen mot Mariehem den 20:e lite svår att skriva om då jag inte är på plats. Men det lär nog bli en kortare


fräscht?

Helt okej mål va?

http://svtplay.se/v/1503165/ishockey/omarks_konststraff?cb,a1364159,1,f,103690/pb,a1364158,1,f,103690/pl,v,,1503158/sb,k103682,1,f,103690

RSS 2.0