Seger i Södertälje.

"Jerker ska kastas in i hetlivet" sade president Palani på flygplatsen i Skellefteå 26e november. Han menade förstås hetluften och han skulle komma att ha rätt. För den 27e november kl 19.50 avgjorde nämligen Jerker finalen i "sudden" mot Dirty Danglers och såg till att BBK vann sin fjärde raka turnering. Men mer om avgörandet kommer senare.

Resan mot Södertälje var smått kaotisk dagen före avgörandet. Dryga timman innan BBK skulle lyfta mot Stockholm så meddelade president Palani att han trots allt skulle med på det äventyr som killarna skulle få uppleva. Klubbens privata chaufför Lisa Ekström hämtade upp alla och sist presidenten som kom i sin suit och en fantaflaska. Planet blev försenat så man pratade om förväntningarna inför cupen och hur man skulle spela.
Väl framme i Stockholm så träffade man den nya ekonomi ansvarige Erik Andrén som tog med killarna på en fantastisk restaurang, "mongolian barbeaque". Olov åt som att han inte ätit på flera dagar och killarna trivdes.
Efter en sväng på stan och några trevliga och oväntade besök så tog man tåget till Södertälje. Väl framme på hotellet så hade inte Ponts bokning kommit fram men det löste sig.
På kvällen så hade man en mindre lagfest på de äldre gardets hotelrum med lite öl, chips och en fantastisk stämning. Man gick även ner i gymmet och tränade lite och spelade "nasse-pingis". Spelarna såg väldigt harmoniska och lugna ut kvällen innan allvaret men man kände även en viss nervositet inför lördagen.

Bergen, Bergen, Bergen och Jerker Lindh, Jerker Lindh, Jerker Lindh.

Så skulle segerramsorna låta strax efter Jerkers avgörande och vid segerfotot. Palani var helt galen och glädjen hade inga gränser. Vägen till finalen var spikrak där BBK hade imponerat enormt på både domare, publik och motståndarlagen.
Första matchen spelade kl 12.00 mot socks & co. Ett lag med artister, konstnärer, aquarel målare etc. BBK rivstartade och inom loppet av tre minuter hade man gjort tre mål och slog av på takten. Slutresultatet slutade 8-0. En perfekt start för BBK som fick känna på sanden och komma in i turneringen med självförtroende och förståelse till den lilla planen och hur man skulle spela.
Nästa match var kl 14.30 mot Padel Nordic som blev en jämn, tät och grinig match. Bergen gick upp till en 2-0 ledning och spelade disciplinerat och säkert men inte bra offensivt. Till slut fick Padel Nordics till en reducering trots att bollen aldrig varit nära att ens vara på mållinjen. Motståndarna fick känning och blev ännu hetare och med 15 sek kvar kvitterade dem. Surt var det eftersom laget som toppade gruppen, Prylbanken väntade härnäst.
Inför sista matchen var man tvungna att ta en poäng för att avancera från gruppen och som man spelade den matchen. Man vann med förkrossande 10-0 vilket också var i underkant. Killarna satte på sig blåställen och körde över prylbanken som blev så imponerade att de ville ha ett kort av spelarna.
Slutspel
I kvartsfinalen ställdes man mot fotbollsgemenskapen som hade cupens största profil i Södertäljes egen "laserturk". Man visste inte riktigt var man hade sin motståndare som hade vunnit över Baywatch i deras grupp. Fotbollsgemenskapen gick tidigt fram till en 0-2 ledning men BBK kände sig aldrig stressade då de inte kändes speciellt bra. Man reducerade ganska fort efter det och kvitterade och av bara farten var man förbi och hade vunnit med 8-2.
I semifinalen så stod Tar Tar Tar på andra sidan med spelare som har spelat i Assyriska. De hade även veckorna innan vunnit futsalmästerskapen i Stockholm där man besegrade mästarna från Danmark. De var även tippade tvåa efter BBK så det var ett bra lag man ställdes mot. Men Bergen var och är bättre och det visade man. Slutresultatet blev 7-2 efter avslappnande och slarvigt spel på slutet. Tankarna var mot den kommande finalen och man hoppades givetvis på att få möta det andra skellefteålaget på plats, Baywatch Beach. De förlorade dock sin semi i förlängningen mot Dyrti Danglers.
I finalen väntade som sagt Dirty danglers som hade en enormt offensiv målvakt. Större koll hade man inte på laget från Täby och det skulle visa sig att det inte var samma slarviga scouting från deras sida. De hade läst igenom BBK:s spel noggrant och backade hem och stängde igen de ytor Bergen utnyttjat så bra under hela dagen. De gick även fram till en 2-0 ledning som stod sig med fem minuter kvar så William Grenholm mycket snyggt kunde skjuta in 2-1 på volley. Matchen fick nu bättre fart och spänning och D-D(Dirty Danglers) var nu skakade. "D-D" började maska och slå ifrån sig och på en kontring med två minuter kvar kunde Samuel Pont Laisfeldt kvittera med en konstspark upp i nättaket. Matchen gick till förläggning där Palani vann den viktiga klunsen. Grenholm fick chansen direkt på avspark att avgöra men missade mål och därpå bli förpassad på bänken av den hårde presidenten. Det skulle dock inte dröja mer en 30 sek innan Palani bröstade ner bollen till den framstormande jerker "j-dog" Lindh som med matchens sista och hårdaste spark dunkade upp bollen i nättaket på halvvolley. Gäldjen var enorm och spelarna sprang ikapp Jerker och bildade tv-puck hög.


Hela helgen var en succé för spelare, ledare och hela föreningen då man nu vann gratis deltagande och boende i Sveriges största beach turnering, "Åhus beach soccer". Kommentarer och reflektioner från helgen kommer någon dag framöver.

Resultat och målskyttar:

Grupp
BBK-Socks & Co 8-0                                      BBK-Prylbanken    10-0
William Grenholm 2                                            Olov Bergkvist 3
Samuel Pont 2                                                    Jerker Lindh 3
S.Y Cheung 1                                                      William Grenholm 2
Jerker Lindh 1                                                     Osman Palani 1
Osman Palani 1
Fredrik Enberg 1
BBK-Padel Nordics 2-2
Osman Palani 1
Olov Bergkvist 1

Slutspel

Kvartsfinal:
BBK-Fotbollsgemenskapen 8-2
William G 2
Samuel P 2
Olov B 2
Osman P 2
Semifinal:
BBK-Tar Tar Tar 7-2
Osman P 2
Olov B 2
Samuel P 2
William G 2
Final:
BBk-Dirty Danglers 3-2 e.f.
William G 1
Samuel P 1
Jerker L 1
Skytteliga
Olov B - 8 mål
Wille G - 8 mål
Samuel P - 7 mål
Osman P - 7 mål
Jerker L - 5 mål
S.Y Cheung - 1 mål
Fredrik E - 1 mål
#62


Sågning av baywatch


Pont yrar och fem snabba med Palani


Truppen

Målvakt: Enberg
Första line: Palani och Lindh
Andra line: Pont Laisfeldt och Cheung
Tredje line: Bergkvist och Grenholm

BBK-snack inför tälje


Beach

Om bara två helger så vankas det en beachtunering i Södertälje. Spelartruppen är nu spikad efter att målvakten Fredrik Enberg lämnat klartecken. Ännu en nyhet med helgen är att representanter från från förbundet kommer att titta på och ta ut en grupp på 64 man som ska på ett landslagsläger för beachlandslaget. Vi ska här på bloggen presentera truppen och bedöma alla individers chans till landslagsspel.

Mv:

Fredrik Enberg85%.
Fredrik har längden, räckvidden, storleken, reflexerna, fötterna och vinnarskallen. Han har allt som en bra målvakt ska ha och hade han velat hade han redan spelat i superettan minst! För att gå långt krävs en målvakt i Enbergs kaliber.

Utespelare:
Olov Bergkvist 85%.
Bergkvist är en fenomenal beachspelare och lagets absolut viktigaste spelare. Fysiskt enormt bra med ett fantastiskt skott. Accepterar inte en förlust och höjer spelarna i sin omgivning. Given för ett landslagsläger!

William Grenholm 70%
Grenholm är en oerhört klok och arbetsvillig tvåvägsspelare. Bra tillslag med högerfoten och börjat bygga på sig lite muskler, framförallt på vänsterbiceps. Ger aldrig upp och vinner mycket boll. Uppfostrad på "garden".

Anders Cheung 40-100%
Cheung är en fantastisk beachspelare med sitt tillslag, låga tyngdpunkt, vändningar i sanden, spelsinne och sin internationella touch. Men är inte lika vältränad som förr och skadebenägen. En Cheung i toppform är given i ett landslag men eftersom han sköter träningen själv i uppsala så vet vi inte riktigt formen och därav bedömningen.

Samuel Pont Laisfeldt 50%
Likt Cheung något otränad. En vältränad Pont är en man för landslaget men är inte hundra på topp. Men formen kommer mer och mer och det är i fysiken Pont har sina styrkor som target. Även bra huvudspelare och klok spelare. Är med Palani de som leder laget.

Jerker Lindh 50%
"J-dog" är en artist och en konstnär på planen. Besitter en gudabenådad bollkänsla och speluppfattning. Finterna är av högsta klass. Jerker är en målskytt av rang och dessutom fantastisk i det defensiva spelet med sina patenterade brytningar. Lindh är smal och hal som en ål och bra huvudspelare.

Osman Palani 0-100%
Palani har ett oerhört dåligt rykte om sig och som fotbollsspelare och därför är han oerhört svårbedömd. I BBK är han given och vi tycker han bör vara det för ett landslag också. Han har ett skott med vänstern som är oehört imponerande och fascinerande. Hans defensiv är enastående och han är en ledare på planen. Han dirigerar och höjer sina medspelare samtidigt som han får motståndarna frustrerade och ut balans med sitt trash-talk. Hans plus/minus är alltid i toppskikten och betyder väldigt mycket för BBK.

Med andra ord har samtliga spelare en väldigt bra chans att komma till ett läger. Men folk har aldrig gillat BBK och ifrågasätter ständigt spelarnas egenskaper trots att man vinner match efter match. Bergen går och tror stenhårt på seger trots rykten om att Djurgården ska ha ett lag vilket bara är en tändvätska. Rajalakso bör nog inte ställa upp!!!


RSS 2.0