Wikberg på väg till BBK

Joakim Wikberg, en mycket talangfull 93:a som varit på president Palanis önskelista länge. Det är troligtvis denna kille som ska kunna ta över Palanis roll, som jobbig back att möta. BBK har följt hans karriär noggrannt och ser en tydlig utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt. Han har tränat med Djurgårdens IF, har ögon på sig från den engelska storklubben Arsenal och just nu är han en av de bättre spelarna i Sunnanå. 

Det finns en mycket stor chans att Wikberg deltar i NLBS 2010 i den gula dressen, enligt källor som är nära bekantade med ledningen i Bergen.

MÅNDAG 290609

Hallå, som man kunnat läsa i tidgare inlägg så har Anders Cheung blivit kritiserad för sin dåliga fysiska status och visst kan ryktet stämma till viss del. Det har även surrats omkring runt om i stan att det var en Cheung i dålig harmoni och självförtroende som kom hem från Uppsala tidigare denna månad men det förnekas starkt!!!

Samuel Pont som är Palanis högra hand har fått order att få tillbaka den "rätta" Cheung, dvs kvick liten kines med ett enormt självförtroende så under måndagen så for dessa två herrar ut på ett två timmar långt pass idag. Snabbhet och styrka stod på schemat och efter ha kört ett bra pass för explosiviteten så var det hård magträning och ben/spänst som väntade.

Cheung ska enligt Pont ha sett bättre ut än förväntat och det låter mycket bra tycker Osman. Efter passet blev det en gemensam dusch, men kanske framförallt en gemensam middag där klyftpotatis, kebab, mycket god sallad och vitlökssås som båda åt med glädje. Efterrätten var den också av högsta kvalité så Cheung är helt klart snart den gamla vanliga Cheung vi brukar se.

Imorgon tisdag väntar ett konditionspass med Oscar "brun" Burström för dessa två gentlemän.


#62

   

BBK:s laganmälan till NLBS

Efter förra årets fiasko, storsatsar Bergen med att pumpa in oändligt mycket pengar från den omtalade "lådan". Detta år har BBK ett väldigt imponerande lag på papperet, där man har fått några förstärkningar med kvalitéer från div 1.

Spelare:
 
1. Mladen Galambos
2. Johannes Norberg
3. Osman Palani
4. Samuel Pont Laisfeldt
5. Anders Cheung
6. Jerker Bäckström
7. William Grenholm
8. Leo Englund
9. Olov Bergkvist
10. Erik Andersson

 

Snabbhet och kondition?

Anders Cheung imponerade rejält på träningen igår med Sunnanå SK. Han kliver ut ut omklädningsrummet 5 minuter efter att träning börjat, i den gula (underbara) BBK dräkten. På 100 meter går det ganska bra för Cheung, men efter det tar han helt slut. När laget senare under träningen ska springa 3x 1000 meter får cheung det tyngre. Kan det var den olidliga hetten, den alldeles för tighta BBK dressen eller de blödande skavsåren. NÄ, Det är korvmagen som säger ifrån. När jag såg honom på bortre långsidan så fick jag mig ett gott skratt. Hästsvansen fladdrade i luften och hans steg var inte längre än en dvärgs. Cheung slutade på en hedrande 18:e plats av 18 deltagare i alla tre loppen och efter loppet anklagade han även Massi för att han ha fuskat, för att sjunka ännu lägre och nå botten. Mitt tips är att Cheung drar ut på elljusspåret redan idag, för att komma i form inför beach...

Cheung snabbare än Grenholm på 100 meter

Igår kväll  gick ett ex antal fystester av stapeln på sunnanås träning. Anders Cheung mer känd som mannen som levt på enbart falukorv i  8-9 månader sprang 100 meter på 13.16 ett hyfsat resultat. Lite mer överraskande och pinsammare var att den kvicke william Grenholm sprang in på 13.63. Ytterst märkligt med tanke på hur olika deras träning sett ut det senaste året,


4 nya matchtröjor på beställning

2 nya till Invitaional och 2 nya till beach. Mer info inom kort.

Centrum


Imer Sahiti till invitational!

Igår blev det klart att Imer Sahiti spelar med Bergen BK i invitational. Sahiti som är landsman med Emir Bajrami som gör succé i svenska u-21 landslaget är en teknisk spelare med ett hett temprament  som han bevisade när han  fick rött kort efter en knuff mot innervik för ett antal år sedan. Detta är något som klubbledningen letat efter och uppskattar. Det är meningen att Sahiti ska ta över Palanis roll som tyvärr inte kan vara med.

Sahiti själv säger att han är riktigt spelsugen och vill spela fin (publikvänlig) fotboll, som Skender Syla även förespråkade.


Vinst för A-torp mot Johan Anderssons Clemensnäs

Igår kväll spelade A-torp mot Clemensnäs borta. I A-torp fanns Bergenspelarna Jerker Bäckström och Anders Cheung, där båda fick vara med matchprotokollet. Bäckström tog på sig en varning i första halvlek och Cheung nätade i debuten. Bergenspelaren Samuel Pont Laisfeldt var på plats för att kolla in sina medspelare.

-Det var en skur av horribla domslut över hela matchen, kommenterar Bäckström.

Bråket med GOE

Som det skrivits om tidigare här på bloggen har jag, Fredrik, varit i ett mindre bråk med GOE nyligt. Jag tänkte förklara min syn på det inträffade och lämna min version. Jag känner att en förklaring är på sin plats eftersom att det här bara ger negativ publicitet för båda parter.

Som bekant så spelar jag även Innebandy i KAIF och när jag den 1/6 skulle gå inte och kolla om något nytt hade hänt möts jag av följande kommentar:
 
Namn: GOE
Datum:
 2009-06-01 14:59
Fredrik Lindqvist är en pajas

Jag kunde verkligen inte förstå varför deras hets skulle drabba mig och tappade besinningen, något man kanske ångrar nu, men jag svarade på inlägget genom att säga:

GOE är en pajas förening styrd av pojkar som får alldeles för mycket av sina föräldrar.

Givetvis var det dumt av mig att hugga tillbaka och sjunka till den nivån attentatsmannen håller, för jag kan inte säga att jag vet säkert om GOE ställer sig bakom uttalandet och den omogna framtoningen. Även om jag fått indikationer på att det kan ha varit tränare Bergman så kan jag inte veta säkert.

Detta togs senare upp på GOEs hemsida varpå forwarden Jonas Burman svarade: Man får vad man förtjänar.

Vad Jonas vill säga med det får han själv stå för men i min mening var det precis så att GOE fick vad man förtjänade i denna fråga.

Vidare kan jag säga att jag ångrar att jag gav mig in i pajkastningen med tanke på att Bergen BK skulle kunna få negativ publicitet i ett fall som detta.
Jag vill även tacka Bergen BK för att man ställer sig bakom mig i den här frågan och visar mig sitt fulla stöd.

# 88

IFK Anderstorp fortsätter sin marsch

Igår spelade A-torp hemma mot Storm, där det blev 8-1 till hemmalaget. Läs mer på www.ifkanderstorp.se. Där uttalar sig även nyförvärvet Anders Cheung om övergången och klubben.

Citat

Förre GOE spelaren och nuvarande Bergen spelaren Fredrik Lindqvist har tidigare i veckan uttryckt sig såhär på Kågedalens hemsida:

"GOE är en pajas förening styrd av pojkar som får alldeles för mycket av sina föräldrar."

Kan ine säga emot detta påstående utan vi i BBK står bakom Fredrik!!

tennis

Som ni kanske förstått har det blivit mycket tennis på senaste tiden för Bergen spelarna och som man brukar säga, "träning ger färdighet". Jag skulle vilja påstå att Jerker Bäckström och Samuel Pont Laisfeldt ser väldigt heta ut inför årets tennissäsong och Anderstorp open??!! Dessa spelare gick en mycket bra tennismatch igår där Jerker tillslut vann med 2-1 i set (4-6, 7-6(8-6), 6-3).

Spelarna följdes åt under hela matchen och i början var det mest misstag som avgjorde vem som vann gamet, tillslut blev det vem som slog in mest avgörande bollar så matchen utvecklades till en batalj av hög kvalité. Pont Laisfeldt hade även två matchbollar i Jerkers serve vid ställningen 4-5 i andra setet men kunde inte ro hem matchen och blev därefter frustrerad som en pigg Bäckström inte var sen att utnyttja.

Man kan kort och gott säga att dessa spelare ser otroligt starka ut för att vara i början av Juni och att en Spelare som Anders Cheung kommer få stora problem med att hänga med i början!!



Lind och Pont som även är ett fruktat dubbelpar i pingis såväl tennis.

RSS 2.0