Köpeslag?

I alla år som klubben existerat så har vi även haft ett juniorlag vilka många (GOE) tvivlat på, och näst intill alla i a-lags truppen har gått genom juniorlaget så. Det är många som gnällt (GOE) över att Bergen är ett köpeslag men vi är helt enkel en förnämlig plantskola som fått fram stjärnor som Anders Cheung, Jerker Bäckström, Samuel Pont Laisfeldt, Bi och William Grenholm som alla fått sin idrotts utbildning i BBK:s ungdomsakademi. Den sistnämnda gjorde som bekant sin första riktiga säsong i a-laget  säsongen 08 och spelade stundtals väldigt moget men bristen på rutin från seniorspel visade sig ibland. "Wile" har dock startat sin andra a-lagssäsong på ett förnämligt sätt efter sin stordag vid pingisborden.


Nu snackas det väldigt mycket om flera andra juniorer som är påväg upp till a-laget. Då tänker jag framförallt på Adam Larsson som med sin storhet och tyngd borde vara redo. Han har liksom de flesta BBK:are ett fantastiskt bollsinne och en spelförståelse av högsta klass.

En annan junior som det pratats väldigt lite om är Petter Johansson som påminner väldigt mycket om Cheung och William i spelstilen kan också tänkas vara ett alternativ för truppen. Petter är som sagt en egen produkt och besitter ett stort Bergen hjärta, idag uttryckte han sig såhär: "Det skulle vara en ära för mig att få dra på sig den gula matchtröjan". Han skulle också börja scouta spelare till damlaget och det är spelare med sådan inställning som president Palani söker och blir en stjärna a lá Cheung. Dessutom finns en spelare som Viktor "jättebabyn" Holmström i juniorlaget med flera andra talanger.

Genom åren har vi såklart också värvat spelare som "Big John" Edström, Alle Lindgren och någon till, men det är efter bra scouting som vi funnit dessa spelare som precis passar in i vår spelfilosfi. Många har gnällt (FL i dundercupen) (GOE hela tiden) men GOE är inte så mycket bättre. De har det senaste året värvat spelare utifrån mer än vad vi har gjort och ändå får vi ta skiten, men inte klagar vi. Vi spelar inte för att få vänner utan vi ska vinna!!

Så klagomålen bör kanske inte sluta men minskas eftersom vi är en unik klubb som satsar på talangerna och ger dem chansen.


#62

Kommentarer
Postat av: #19

Wille gjorde en grym debut på beachturneringen..

2009-01-29 @ 22:36:39
Postat av: vem?

2009-01-29 @ 23:12:30
Postat av: Viktor "jättebabyn" Holmström

måste bara få säga att stort att ens få bli omnämnd i detta fina sammanhang!



ciao

2009-02-01 @ 19:50:39
URL: http://se.youtube.com/user/vivvuz

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0