Stats och utmärkelser

Bergen BK:s totala skytteliga Åhusstrand Beach Soccer:

6: William Grenholm

5: Olov Bergkvist

4: Anders Cheung, Petter Johansson

2: Osman Palani, Jerker Lindh.


Snyggaste målen - Topp 3

1) Olovs frisparksmål mot Boys of Baden-Baden.

Olov Bergkvists dundrande rökare rätt upp i nättaket i tredje gruppspelsmatchen måste vara ett av hela turneringens snyggaste mål. Perfekt precision kombinerad med full kraft. Ett fullständigt kliniskt avslut hämtad direkt ifrån skolboken.

2) Anders Cheungs frisparksmål mot Bredabäck.

Cheungs högerslägga är välkänd och fruktad, vilket han i högsta grad visade i sista gruppspelsmatchen. Han gick på kraft och bombarderade bollen rakt upp i bortre krysset, trots att intentionen var att sikta lågt och få till en studs. Ett konststycke på hög nivå som bara kineser kan uträtta.

3) Osman Palanis första mål mot Los Blancos

Osman Palani fick bollen på offensiv planhalva efter fyra minuter. Han vände upp, såg åt målvakten stod lite felplacerad vid ena stolpen, och placerade in den i bortre krysset. Väldigt vackert!


BBK:s MVP - Fredrik Enberg

Det är sannerligen svårbedömt att lyfta fram en enda enskild spelare som betytt mest för Bergen i turneringen. Alla spelare levererade och spelade riktigt bra.

Men keepern Fredrik Enberg höll en hög nivå från början till slut, räddade fem av sammanlagt åtta straffar och agerade hela tiden lugnt och säkert under matcherna. Som sista utpost var han en klart bidragande orsak till att BBK kom så långt i turneringen.

Frågan är om killen har några nerver överhuvudtaget. Genom sitt lugn och stabila agerande höjer han medspelarnas självförtroende och förmåga att fatta snabba beslut.

Hans trygghet smittar av sig kollektivt och skapar mycket positiva injektioner.


Snyggaste frillan - Jerker Lindh

Ohotad. Lindh besitter sannerligen den snyggaste frillan av samtliga spelare i Åhusstrand Beach Soccer. Han ser onekligen ut som en revolterande hippie från 70-talet och även som en 17-åring, för att citera Wikes uttalande om frisyren.


Skönaste citaten:

1) "Du måste fortsätta vara brutal och hänsynslös, som bara turkar kan" // Undertecknad, syftande på hur Osman Palani ska förhålla sig i sin SMS-strategi med den storbystade servitrisen från Ljungby.

2) "Där kom kadabern!" // Jerker Bäckström efter att ha släppt den utdragna, berömda fisen på Åhusstrands uteservering, som till och med fick Andreas Andersson att häpna.

3) "Vi har åkt 240 mil! Vi måste sova någonstans" // Osman Palani. Palani drog till med hundra mil extra i ett desperat samtal med en hotellägare i hopp om att han skulle låta Bergen få sova på hotell.

4) Varför skulle jag inte psyka motståndaren? Tror du Marco Materazzi skulle sluta vara kaxig bara för att någon sa åt honom?" // Osman Palani

5) "Hur kan det vara så mörkt i Eskilstuna?" // Undertecknad.

Erik L





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0