Motståndarna



Kartläggningen av Bergen BK:s motståndare i turneringens gruppspel är här.


Boys of Baden - Baden:
Ett Växjögäng som i de här sammanhangen minst sagt är etablerade. Boys of Baden Baden har deltagit i Åhusstrand Beach Soccer ända sedan starten 2008.

Första året slutade med respass för laget i B-slutspelets kvartsfinal.

Andra året gick betydligt bättre. Då nådde man åttondelsfinal i A-slutspelet efter att slagits ut med 4-2 av ett lag som löd under ett något uppseendeväckande namn: "Lycka till med nästa kille". Och ifjol så mäktade laget med att vinna B-slutspelet.

Känslan säger att BBK får se upp för detta motstånd. Baden-Baden kan komma långt med tanke på sin rutin.


Beställningsvara: Skånepågar från Malmö utan tidigare känt deltagande i den aktuella turneringen. Inga uppgifter funna om laget trots omfattande researcharbete av undertecknad.

Av namnet att döma skulle det dock kunna röra sig om en grupp unga företagare med nära kopplingar till svenska mästarna Malmö FF.

Kan lika gärna vara en enkel slagpåse som en svår nöt att knäcka för Bergen. Man vet aldrig var man har storstadslagen.


Avenyn United FC: En futsalklubb från Göteborg som inte varit med i tävlingen förut. En nyhet på deras hemsida avslöjar att de tar med sig en tio man stark trupp till eventet.

Spelarna titulerar sig själva efter egna, påhittade brasilianska artistnamn, såsom Bumbinho, Hagliano, Hammarinho och Olleninho. Säger sig själva sträva efter att bli en av Sveriges främsta futsalföreningar.

Så sent som nu i juni kammade laget hem en seger i 7-mannafotbollsturneringen Grushjältar Cup, där 32 lag medverkade i åtta olika grupper.

Avenyn United vann gruppspelet på 7 poäng och klara 18-7 i målskillnad. Sedan väntade nya förkrossande vinster i åttondelen med 6-1, kvarten med 5-1, semin med 5-0 och slutligen finalen med 5-2.

Noterbart är att Hammarinho och Klurrinho då svarade för hela elva respektive åtta fullträffar. BBK:s försvar måste ha koll på denna målspottarduo.

Spontant känns Avenyn United som riktigt farliga och ett lag som är vana vid att spela på små ytor.


Bredabäcks AIS: Det lag som från Bergens grupp bor närmast Åhus ur geografisk synpunkt, nämligen Karlskrona.

Mycket talar därför att de kommer känna sig som hemma och spela tryggt och avslappnat. Hemmaplansfördelen skall aldrig underskattas. Har trots det nära avståndet inte varit med i cupen tidigare.


Los Blancos: Linköpingsgäng, vars namn indikerar att spelarna är fans till Real Madrid. I övrigt finns dock inte mycket info att hämta om laget.

Det som dyker upp på nätet är mestadels fanclubsajter till det spanska storlaget samt en hemsida till en korpklubb med samma namn i Stockholm.

Erik L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0