Kryss mot Avenyn United

Bergen BK stötte på det tveklöst duktigaste motståndarlaget i gruppen i och med mötet med Avenyn United FC. BBK ledde med 2-0 med bara två minuter kvar, men tappade ledningen och släppte in två snabba mål. 2-2 blev slutresultatet.

Båda lagen hade möjligheter framåt att näta i första halvleken. Det var jämnt och tufft ute på planen. Göteborgarnas orosmoment nummer 1 var deras kvicke anfallare Hammarinho, som jämt o ständigt försöka vända utåt höger för att ta avslut med sin högerfot.
Men det var kanske ändå Jerker Lindh som fick den allra hetaste chansen före paus. Han kom ensam med målvakten och provade på ett högt skott åt det högra hållet, men keepern var med på noterna och kunde avstyra situationen.
0-0 stod sig till vattenvilan.
I inledningen av den andra halvleken kastade Petter Johansson ett snyggt inkast rätt mot Anders Cheungs panna, som kunde nicka in den och ta BBK till ledning.
Strax därefter fick sedan Bergen straffspark. Jerker Lindh klev fram och sköt säkert, via en studs i sanden, in 2-0 över målvakten.
BBK såg ut att ta en mycket triumferande seger och säkra förstaplatsen i gruppspelet.
Men i slutminuterna släppte man igenom göteborgarna allt för enkelt. Först kom 2-1 reduceringen på en stolpskottsretur, och sedan kom 2-2 då en av deras anfallare sköt in kvitteringen högt i bortre hörnet.
Det oavgjorda resultatet känns surt med tanke på 2-0 ledningen som fanns alldeles intill slutet.
- Vi släpper in två skitmål. Jag tycker även att det var vår sämsta match idag, trots att vi skapade många målchanser, säger Jerker Lindh.
Men Avenyn United var tveklöst det bästa laget Bergen har mött i turneringen. Det är inte konstigt att de ligger alldeles bakom BBK i gruppspelstabellen med en omgång kvar att spela
Bergen leder gruppen på tio poäng, två poäng före Avenyn och tre före den kommande motståndaren Bredabäck kl 18.20.
Vinner BBK den matchen är förstaplatsen säkrad. Då väntar det lag som hamnar på fjärde plats i grupp 4, men det återkommer vi mer till senare i afton.
Skulle det bli oavgjort eller förlust är dock risken överhängande för att Bergen slutar på andra plats, eftersom Avenyn United kommer att möta tabelljumbon Los Blancos i sin sista match.