Korståget fortsätter...

Bergen BK tog tredje raka segern mot Boys of Baden-Baden och är alltjämt obesegrade i Åhusstrand Beach Soccer.

Första halvleken var en jämn tillställning med chanser åt båda hållen. Känslan säger att Boys of Baden-Baden är det hittills tuffaste motståndet som BBK stött på i turneringen.
Men med två minuter kvar till paus, blev Olov Bergqvist nedfälld uppe på offensiv planhalva och fick frispark tilldelad. Och han levererade med besked. Han bombade in 1-0 ribba in.
- Jag såg inget annat alternativ än att bara dunka upp den i nättaket, säger han om drömmålet.
Redan i nästa anfall var det dags igen. Den här gången placerade William Grenholm in 2-0 lågt vid bortre stolpen.
I andra halvlek fick Boys of Baden-Baden chans till reducering genom straff. BBK:s keeper Fredrik Enberg svarade dock för en suverän räddning och nollan fortsatte att vara intakt.
William Grenholm lyckades däremot hitta rätt från straffpunkten en stund därpå. 3-0 och en ny säkrad seger var ett faktum.
Smålänningarna fick ytterligare en chans att spräcka nollan på en ny straff, men Fredrik Enberg stod åter i vägen.
- Det var mycket reflexer i det hela på båda straffarna. Jag fokuserade bara på bollen och försökte reagera så snabbt som möjligt, säger Enberg.
Han var annars nöjd med lagets insats.
- Vi visar upp en stark moral och står upp bra. Vi får ett par enkla mål, men jag tycker ändå att det här var det svåraste laget vi stött på så här långt.
Kl 16 väntar den fjärde matchen, mot Göteborgarna Avenyn United. Det blir lite av en seriefinal då de också har gjort bra ifrån sig i sina gruppspelsmatcher.

Utgången i den drabbningen kan vara avgörande för BBK:s placering i gruppen. Nu står det emellertid klart att man säkrat en biljett till morgondagens sextondelsfinal i A-slutspelet.