Drömstart

BBK har vunnit de två första matcherna och skaffat sig ett bra utgångsläge i gruppspelet.
Bergen BK ställdes emot ett gäng hockeykillar i första gruppspelsmatchen i Åhusstrand Beach Soccer, Los Blancos.
BBK skulle på en perfekt start på matchen då Osman Palani fick bollen på offensiv planhalva, och satte 1-0 rätt i bortre krysset. Och det skulle inte dröja länge innan Palani slog till på nytt.
På en hörna just före halvtid var han framme framför mål och tryckte in 2-0 från nära håll.
I andra halvlek blev det lite nervöst för ett ögonblick när Los Blancos kunde reducera på straff, men BBK kunde punktera tillställningen rätt omgående genom tre snabba mål, två av Olov Bergqvist och ett av Jerker Lindh.
- Det är alltid skönt att inleda med en seger. Vi var lite slitna efter att ha festat till fyra på morgonen. Vi spelade inte så strukturerat som vi brukar, men vi har individuellt skickliga spelare som kan kliva fram och avgöra när det behövs. Mina två mål var ganska enkla. Målvakten borde ha tagit båda, säger Osman Palani.
I andra matchen ställdes BBK emot Malmögänget Beställningsvara, vars tränare var klädd i en mycket snygg suit.

Redan i första minuten kunde Anders Cheung göra första målet efter en rätt billig målvaktsretur, och BBK fick även här den mest optimala starten.
Efter några minuter kvitterade Beställningsvara efter en olycklig studs på en frispark utifrån. Det skulle dock bara dröja en halv minut innan Bergen återtog ledningen, då Petter Johansson dök framför målet på en hörna och petade in 2-1.
Beställningsvaras målvakt storspelade och svarade för flera imponerande räddningar och höll länge liv i matchen, men med två minuter kvar kunde han inte stoppa Petter Johansson från att göra sitt andra mål, då han slog in en stolpretur efter skott av Osman Palani.
- Det var lite otåligt där ute på planen, men jag tycker ändå vi gjorde det bra. En helt okej insats, summerar Petter Johansson.

Kl 14.20 spelar Bergen sin tredje match i gruppspelet, mot Växjölaget Boys of Baden-Baden. Sedan väntar Avenyn United kl 16 och Bredabäck AIS i sista matchen 18.20.

Givetvis tillkommer en uppdatering på bloggen efter eftermiddagens matcher.