Intervju med S P-L

Samuel Pont-Laisfeldt

- Om idéerna, drömmarna och passionen

Det ringer på dörren och en storväxt kille visar sig i dörröppningen. Det lyser i ögonen på honom när han vet att han ska bli intervjuad om Bergen BK. Han inleder med frasen:

Hej William, jag har mycket att berätta...

När dörren slår igen fylls rummet av en kall vindpust. Fikat som står i köket, väntar bara på att någon ska hugga in. Vi sätter oss ned och Samuel tar några djupa andetag

-Jag blev ju tvungen att springa för att hinna till den avtalade tiden, påpekar Samuel som just lämnat ett möte på arbetsförmedligen.

Han tittar på diverse bullar och mackor, och frågar häpet har du gjort allt det här? Lite senare har den första mackan sluppit ned i Samuels mun.  Utanför huset på Kvistgatan 16 i Skellefteå gungar snön sakta ned.

-Jag förstår att du vill höra lite om föreningen BBK. Bergen BK som även kallas i folkmun BBK, är en idrottsförening som inte är professionell och som riktar sig till ungdomar som främst bor på bostadsområdet Anderstorp. Klubben inriktar sig på alla olika sporter och klubben växer ganska fort.

-Människor från olika kulturer och bakgrunder kan enas och kämpa för framgångar, säger Samuel stolt.

Samuel borstar av några smulor från sin nya träningsoverall, han har även ett ganska komiskt panband, då hans hår är snaggat. Plötsligt ringer telefonen det är Bergen BK's president Osman Palani, Samuel ser lite generad ut och trycker på upptaget. Han förklarar att Osman brukar ringa för att hålla sig uppdaterad på spelarmarknaden.

Bergen BK var till en början ett lag som skapades av äldre led, men laget fick ekonomiska problem och tvingades lägga ned.

Bergen BK grundades av Samuel själv och en kompis när de skulle börja gymnasiet. Pengarna

kom från den nuvarande presidenten Osman. Samuel verkar ha lite svårt att komma ihåg och tar lång tid mellan svaren.

-Ja, det började ju med ett kompisgäng och några skolkamrater. Nu på senare tid har vi ju börjat värva spelare, ett bra exempel är Olov Bergkvist som är den perfekta prototypen för en spelare som skulle kunna trivas i laget, påpekar Samuel.

Årets mål är självklart att vinna lokala turneringar som GOE invitational och Nordic light beach soccer. Laget planerar även att åka på en turnering i Danmark.

-Det vore ju en dröm att få åka med grabbarna till Danmark och visa vad vi kan, men det känns lite långt borta, säger Samuel

Samuel är en stor och tung spelare och därför är den självklara platsen target forward.

-Jag gillar ju att smälla på, det ska jag inte skicka under stolen. T ex fotbollen det är ju en storts kampsport och det gäller att ta för sig. Min starkaste sida är nog mitt trash-talk, säger Samuel och drar på smilbanden. Till vardags och i omklädningsrummet är Samuel en blyg och tyst kille, men han erkänner att musiken som spelas i omklädningsrummet bestämmer mycket vilket humör han är på. En vanlig dag är ganska lugn för Samuel. Arbetslös som han är, brukar han bege sig till gymmet och sedan bär det av åt en god vän och han äter lunch där. Hans ideella arbete för klubben handlar om att kontakta spelare och ha koll på vad som händer.

-Man kan säga att jag är en all-i-allo för Bergen BK, säger Samuel.

Samuel går in på den sista mackan och det ser ut som han, utan problem kommer att göra rent på tallriken.

http://www.bergenbk.blogg.se/ är en nyskapad blogg av medlemmarna i Bergen BK. Bloggen är skapad för att människor ska få en bättre insyn i klubben. Det är ett flertal olika skribenter och bloggen säljer som smör.

-Det är klart att det är sporrande att fortsätta att skriva, när man ser att bloggen är så uppskattad, säger Samuel som skriver ett par inlägg per dag.

Damklubb

Någonting som är nytt för i år, är att Bergen BK även drar igång en damklubb. Bergen BK har insett för att slå sig in i allas hjärtan så krävs det lite dam idrottande också.

-Jag tycker inte att det viktigaste för damerna är att man kan fotboll, utan att se till att de har kul och även tillför lite till lagfesterna, säger Samuel. Damlaget är för närvarande utan tränare och söker därför en duktig, seriös tränare. Det finns redan namn som kommit upp på tapeten.


Bergen BK har även utanför planen betytt mycket för Samuel.

-BBK betyder allt, det är mitt liv, behöver jag säga mer än så, säger Samuel.

Samuel som till vardags spelar fotboll i mellanbygds laget Robertsfors IK som ligger i Div.2 Han tar intryckt från Robertsfors hur en förening ska skötas och samtidigt utvecklas som fotbollsspelare.

-I Robertsfors har jag lärt mig mycket, det är synd att det är så långa resor. Det tar upp mycket tid, säger Samuel suckandes.


Samuel har även ett liv utanför idrotten, till hösten funderar han på att plugga till lärare på universitetet i Umeå. Han vill inte fara till Norge och plugga vilket har blivit lite utav en fluga nu på slutet. Hemmet på Anderstorp står honom fortfarande kärt.

-Just nu längtar jag bara till lite sommar och sol. Åka till Mallorca och bara ta det lugnt.

 Samuel Pont-Laisfeldt



           

Faktaruta Bergen BK

Grundades: 2005

Hemmaarena: Fäbovallen

Status: Oprofessionell klubb som inriktar sig på alla sporter

Profiler: Bröderna Bäckström, Anders Cheung och John Edström

Vunna titlar: GOE invitational

Bittra rivaler: GOE

Lagkapten: Samuel Pont-Laisfeldt

  

                                                                                       / William Grenholm 

Intervjun är ett resultat av en inlämningsuppgift i Tk A
#33


Kommentarer
Postat av: okänd

mkt skit som står här...

för de förstaså är de mr Palani som e lagkapten och president och grundare till BBK!

2009-02-16 @ 15:56:42
Postat av: kritisk

Silly season är tydligen i full gång och det går många rykten om att en viss Olov Bergkvist praktiskt taget är klar för BBK. Det ska då tilläggas att inget är klart ännu då Olov's nuvarande klubbs ledning inte hört något av BBK. Självklart kommer det att krävas ett övertygande bud för att man ska släppa backklippan O.B. Så tills dess att klubbarna kommit överens och meddelat detta så är allt ni hör bara tomt mediasnack. //säker källa

2009-02-16 @ 17:14:42
Postat av: svar

eeh, om jag inte minns fel så var det s p-l som var lagakapten i beachturneringen och vad vet du isf om ett eventuellt byte ( du som inte ens har en identitet. Det står klart och tydligt att han e president och undermedvetet att han är grundare. citat " Bergen BK grundades av Samuel själv och en kompis när de skulle börja gymnasiet." men nu handlade ju repotaget om Samuel så jag tog inte upp Osmans namn så ofta... Tack för mig

2009-02-17 @ 09:18:54
Postat av: henke32

underbar läsning

2009-03-04 @ 18:11:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0